Adrian Torma, invitat oficial să treacă la PSD! Află condiţiile puse de primarul (încă) liberal!

Proverbul „Fă-te frate cu dracul până treci puntea” mare adevăr grăiește. În acest context, o surprinzătoare ofertă, publică, de a trece în tabăra PSD-istă l-a avut drept țintă pe Adrian Torma, primarul de la malul Dunării (ales, în 2016, pe listele PNL).

Cea mai recentă ședință ordinară a Consiliului Local de la Moldova Nouă a fost presărată cu tot felul de situații-surpriză. De la numărul record de proiecte pe ordinea de zi (42), la schimbări de opinie, contraziceri de dragul contrazicerii și propuneri care ar lăsa pe oricine cu gura căscată.

Cătălina (Adrian Torma) și Hyperion (PSD), în poezia „Luceafărul” de la Moldova Nouă!

Lipsa sincronului între voturile consilierilor liberali și cele ale Partidului Social Democrat, plus alte reproșuri și scoateri de ochi, din cadrul recent încheiatei ședințe de Consiliu Local din orașul dunărean, au fost repede inhibate de cireașa de pe tort, oferită de nimeni altul decât consilierul PSD Bojinco Stanoevici. Astfel, ajuns la proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului Spitalului Orășenesc Moldova Nouă (pe anul 2018), Adrian Torma i-a-ndemnat pe consilierii social-democrați, înainte de a vota, să țină cont de faptul că managerul spitalului, Sebastian Pătroi, „a fost pe listele Consiliului Local, la PSD” și ca, măcar, acolo „să voteze, că-i de-al dumnealor”.

Marea surpriză a tuturor celor prezenți a fost, când, după îndemnul lui Torma, consilierul PSD Bojinco Stanoevici i-a lansat edilului invitația: „Noi vă așteptăm și pe dumneavoastră în rândul PSD-ului!”. Și, cum nu se putea obține de la o astfel de ofertă, Torma a replicat: „S-ar putea să vin, s-ar putea să vin! Ca să vă liniștiți frumos și să punem ordine în PSD! Poate vin și acolo”.

Curtarea lui Adrian Torma de către Partidul Social Democrat nu este un secret, mai ales la nivel județean. Chiar edilul declara, cu ceva timp în urmă: „Dacă vor face gesturi pentru comunitate și față de mine, în calitate de primar, întotdeauna vom putea spune că putem purta discuții cu cei care ajută comunitatea!”.

Cât despre invitația lansată de consilierul Bojinco, Torma a declarat pentru expressdebanat.ro: „Domnul Bojinco a fost sincer. Într-adevăr, organizația PSD, mai ales cea județeană, a avut discuții cu mine legate de viitorul comunității, de viitorul meu în politică. Am învățat o chestiune foarte simplă: să nu spui niciodată NU în politică. Dar, dacă invitația e făcută de un consilier, care, într-adevăr, cred că mă simpatizează și și-ar dori ca în PSD să fie oameni hotărâți, demni și fermi, care-și asumă, inclusiv, o stare de conflict, pe mine mă onorează invitația domnului Bojinco. Dar nu știu dacă este vocea Organizației Locale, care nu prea-și dorește să aibă o comunicare cu mine. Că, până la urmă, nu e important cine e primar și cine e partidul care e la putere în oraș. Este important să realizăm lucruri pentru comunitate! Și, dacă vor să mă convingă să trec la PSD, dacă vor să mergem, să obținem, la București, buget mai mare, de la guvernarea PSD, dacă mă vor ajuta să aducem proiecte PNDL la Moldova Nouă și dacă proiectele pe care le inițiem aici, eu cu echipa, vor avea trecere, evident că poate stăm la vorbă“.