Valeria Schelean nu se joacă! Test cu 5 întrebări pentru premierul Viorica Dăncilă!

Deputatul PNL Caraș-Severin Valeria Schelean o interpelează pe dna prim-ministru Viorica Vasilica Dăncilă în urma adoptării, miercuri, 28 martie, a propunerii legislative pentru modificarea art.16 din Legea educaţiei naţionale, prin care se stabilește că învăţământul general obligatoriu va fi de 15 clase.

Valeria Schelean a dorit să cunoască în principal câte grădinițe din cele promise de PSD vor fi funcționale din anul școlar 2018-2019 şi din ce surse financiare vor fi realizate aceste investiţii.

„În contextul legii adoptate, dar și a promisiunilor PSD, am formulat o serie de întrebări pentru doamna prim-ministru: 1. În ce stadiu se află acest proiect care presupune construcția a 2.500 de creșe, grădiniţe și unități after-school în perioada 2016 (2018)-2020?; 2. În ce stadiu se afla acest proiect la momentul învestirii dumneavoastră și a guvernului pe care îl conduceți?; 3. Care sunt sursele de finanțare pentru acest proiect? Care este suma alocată pentru anul 2018?; 4. Câte astfel de unități vor fi finalizate și vor putea să fie funcționale începând din anul școlar 2018-2019? Care sunt exact aceste unități? 5. Vă rog să îmi comunicați lista acestor unități pe localități, valoarea investiției, sursa de finanțare, numărul de beneficiari, data la care va fi finalizată fiecare unitate și va putea fi dată în funcțiune”, sunt întrebările adresate în Parlament de Valeria Schelean premierului Viorica Dăncilă.

Menționăm că majoritatea PSD-ALDE-UDMR din Camera Deputaților a adoptat, miercuri, 28 martie, propunerea legislativă pentru modificarea art.16 din Legea educaţiei naţionale, prin care se stabilește că „Învăţământul general obligatoriu este de 15 clase şi cuprinde ultimii 2 ani ai învăţământului preşcolar, învăţământul primar, învăţământul gimnazial şi primii 2 ani ai învăţământului secundar superior. Învăţământul preşcolar şi învăţământul liceal devin obligatorii până cel mai târziu în anul 2020“.

Valeria Schelean precizează că în campania electorală PSD a promis că, de la 1 august 2017, va demara licitațiile pentru construcția a 500 de creșe și grădinițe, dar nici această promisiune nu a fost onorată. În Programul de Guvernare 2018-2020 asumat de Guvernul Dăncilă, este menționată, din nou, „construcția a 2.500 de creșe, grădiniţe și unități after-school…“