Valeria Schelean: „Justiția se face în instanță, nu în Senat! Să înțeleagă și cartelul politic Tăriceanu – Oprea – Dragnea!”

valeria schelean, express de banat

Deputatul PNL de Caraș-Severin demască teatrul ieftin jucat de fostul ministru de interne Gabriel Oprea în ceea ce privește demisia sa din Senat și, implicit, renunțarea la imunitatea parlamentară, care l-a ferit până acum de urmărirea penală.

Valeria Schelean a comentat în termeni duri și ironici poziția lui Oprea, dar și mișcările făcute de Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea. „Suntem într-un teatru absurd – Oprea anunță că își dă demisia în această săptămână dar, de fapt, nu demisionează, ci cere reluarea votului asupra solicitării DNA. Nu este prima dată când PSD, Oprea și Dragnea fac astfel de «piruete» electorale. PNL a cerut reluarea votului înainte ca Oprea să solicite acest lucru. Pentru noi nu este important care cerere se discută prima, important e să înțeleagă cartelul politic Tăriceanu – Oprea – Dragnea că Justiția se face în instanță, nu în Senat”, a scris Valeria Schelean pe pagina sa de Facebook.

Vot anti-justiție

Deputatul a declarat pentru Express de Banat legat de același subiect că în România se abuzează de imunitatea parlamentară pentru salvarea de la răspunderea în fața legii a mai marilor de pe scena politică. „Este o diferență fundamentală între PNL și PSD care trebuie subliniată: senatorii PNL și-au ținut cuvântul și au votat favorabil solicitării DNA, ceea ce reprezintă un fapt dovedit, în timp ce senatorii PSD l-au protejat pe Oprea, blocând astfel dosarul. Mai important este să vedem cum facem să nu mai avem situații ca în cazul Oprea – parlamentari și foști miniștri care beneficiază de o majoritate anti-justiție în Parlament pentru a bloca cererile procurilor. În România se abuzează de imunitate și această temă trebuie avută în vedere într-o nouă discuție despre modificarea Constituției. Cred că noul Parlament trebuie să reînceapă discuția despre modificarea Constituției, iar restrângerea imunității la vot și declarație politică este esențială”, a mai comentat deputatul PNL, Valeria Schelean.