EXCLUSIV! TIR plin cu varză, şpagă electorală pentru alegerea unui deputat de Reșița!

untitled design set 970x90 px

Denunţ incendiar făcut la adresa unui deputat de Caraş-Severin! Denunţătorul a povestit procurorilor că un om de afaceri ar fi dat, în numele unui deputat PPDD, un TIR plin cu varză alegătorilor din cartierul reșițean Dealul Crucii!

Surse din fostul partid confirmă practica şi spun că se obişnuia des „mituirea” alegătorilor şi cu cartofi sau pâine, nu doar cu varză, practică folosită, spun aceleași surse și la alegerile prezidenţiale din 2014! Un denunţ formulat în anul 2013 atrăgea atenţia procurorilor că un om de afaceri „a sponsorizat la negru campania electorală”. Omul le-a vorbit în detaliu organelor de cercetare penală despre modul în care ar fi fost „cumpărate” voturile reșițenilor: „Pentru un senator sau deputat (…) a dat un TIR cu varză la locuitorii din Dealul Crucii, în cursul campaniei electorale existând şi un apel la 112 prin care s-a adus la cunoştinţa organelor de poliţie că […] împarte un TIR cu varză pentru un candidat PPDD”.

Denunțătorul a mai dat organelor de cercetare penală și alte amănunte care conduc spre numele deputatului Valentin Blănariu, cel care a şi avut cabinetul parlamentar în imobilul indicat de denunțător. Asta până ce a trecut la PSD şi şi-a mutat biroul parlamentar într-o clădire de birouri de pe Strada Fântânilor din Reşiţa. Contactat de reporterii Express de Banat, deputatul Valentin Blănariu a râs când a auzit despre denunţul respectiv şi a spus că nu are cunoştinţă de aşa ceva. Parlamentarul neagă orice fel de implicare în „mituirea” alegătorilor cu varză sau cu orice altceva, lăsând să se înțeleagă că, dacă e adevărat ceea ce le-a povestit denunțătorul procurorilor, e vorba despre altcineva.