Valeria Schelean: „Dezvoltăm România! Granturi de 10 miliarde de euro pentru susținerea afacerilor”

Nu mai există nicio îndoială că actuala criză sanitară va afecta și în perioada următoare mediul antreprenorial și nu numai. Tocmai pentru a susține depășirea acestei perioade dificile, Valeria Schelean aduce în atenție planurile de măsuri pregătite de Partidul Național Liberal.

Fără un mediu de afaceri susținut, colapsul financiar va fi unul imens din cauza crizei sanitare generate de coronavirus. Tocmai de aceea este nevoie de măsuri concrete, aplicabile imediat și eficiente.

„Sprijinim revenirea economiei prin aplicarea modelului de dezvoltare propus de Partidul Național Liberal în Programul de Guvernare”, susține Valeria Schelean. Deputata de Caraș-Severin vorbește despre măsurile care sunt avute în vedere:

↗️ Programul #PNL este singurul program realist și finanțabil. PNL a dovedit în primul an de guvernare că relansarea economiei este o prioritate. Vom continua programele care și-au dovedit eficiența și vom lansa noi formule de sprijin.

↗️Prelungim amânarea ratelor bancare până la 1 iulie 2021. Este o măsură de care au beneficiat, deja, 321.000 de persoane în 2020.

↗️ Acordăm eșalonarea la plată a obligațiilor fiscale pe o perioadă de 12 luni. În 2020, 16,15 miliarde lei au rămas în economie prin măsurile fiscale luate de Guvern.

↗️ Programe de finanțare nerambursabilă:
ℹ️ Lansarea de noi programe pentru mediul de afaceri, digitalizare, inovare și turism în valoare de 10 miliarde de euro pentru perioada 2021-2027;
ℹ️ Implementarea programului de granturi pentru repornire în industriile cele mai afectate cu o alocare de 1,5 miliarde de euro –apel deschis în 2020;
ℹ️ Supracontractarea proiectelor pentru microîntreprinderi și IMM-uri din Programul Operațional Regional – în implementare cu un buget de 1,13 miliarde de euro;
ℹ️ Contractarea granturilor pentru inițiative antreprenoriale inovative și digitalizarea companiilor cu un buget de 330 milioane de euro – apeluri deschise în 2020;
ℹ️ Implementarea sprijinului pentru antreprenoriat rural și tineri fermieri cu un buget de 300 milioane de euro – apeluri deschise în 2020.

Programul de guvernare al PNL poate fi citit aici: https://dezvoltam-romania.ro/