Valeria Schelean: „Comisia Iordache, grăbită să legifereze în sprijinul infractorilor“. Totul pentru Dragnea!

Deputatul PNL de Caraș-Severin Valeria Schelean-Șomfelean a anunțat aseară târziu, imediat după încheierea unei ședințe-blitz a Comisiei speciale pentru modificarea legilor Justiţiei, că marionetele PSD-ALDE care se lasă manevrate de Florin Iordache au votat pe repede-înainte un proiect de lege care vine în sprijinul infractorilor.

„În mai puțin de o oră, fără niciun studiu de impact al unor asemenea modificări, Comisia a reușit să reducă termenele de prescripție a răspunderii penale, să reducă cu jumătate termenul de prescripție specială, să reducă de la 2/3 la 1/2 fracția din pedeapsa închisorii necesar a fi executată pentru a beneficia de liberarea condiționată și să elimine circumstanța agravantă pentru infracțiunile de corupție, reglementată de dispozițiile art. 13 indice 2 din Legea nr. 78/2000 privind prevenirea și sancționarea faptelor de corupție“, anunță deputatul Valeria Schelean-Șomfelean, membru PNL în Comisia Iordache.


Propunerea legislativă, subliniază liberala, a fost făcută de Iordache „sub pretextul că stabilirea unor astfel de termene nu este reglementată la nivel constituțional, iar politica penală este stabilită de majoritatea parlamentară!“.

Florin Iordache a anunţat că săptămâna viitoare, pe 24 aprilie, proiectul de lege ar urma să fie adoptat în Camera Deputaţilor, adică forul decizional, până atunci fiind trecut prin plenul Senatului şi încă o dată pe la Comisia pentru legile Justiţiei. Dacă se va întâmpla așa, după promulgarea legii, Liviu Dragnea ar putea scăpa – ținând cont de reducerea termenului de prescripție a faptelor – de dosarul angajatelor din PSD la Direcţia pentru Protecţia Copilului Teleorman, al cărui termen în ultima instanță tocmai a fost amânat pentru 20 mai 2019.