Valeria Schelean: „Ce a făcut președintele e absolut normal și firesc! Bugetul nu asigură funcționarea în administrația locală!”

Deputatul PNL de Caraș-Severin a sărit în apărarea președintelui Klaus Iohannis după ce social-democrații au declanșat un atac virulent la adresa acestuia, motivând că e doar vina lui faptul că UAT-urile nu au buget nici la această oră!


Valeria Schelean cosideră total justificate nemulțumirile primarilor din toată țara, indiferent de culoarea politică, vizavi de proiecția de buget pentru 2019. „Cu siguranță nemulțumirea lor este una bazată pe realități din moment ce au spus în unanimitate faptul că acest buget nu le asigură cheltuielile, nu le acoperă cheltuielile necesare pentru funcționarea în administrația locală. Cu siguranță că aceste afirmații sunt fundamentate. Legat de întârzierea în privința promulgării, să știți că asta nu se datorează președintelui României, faptul că președintele a contestat legea la Curtea Constituțională era absolut normal și firesc în condițiile în care au fost anumite critici legate de respectarea legii fundamentale”, a comentat parlamentarul liberal.

Totodată, Valeria Schelean a explicat că, doar pentru simplul fapt că PNL nu are majoritate parlamentară, nu înseamnă că acele critici aduse bugetului nu sunt întemeiate. „Pentru că majoritatea parlamentarilor a respins această cerere de reexaminare menținând în continuare bugetul în forma în care a fost inițial adoptat, asta nu înseamnă că bugetul nu este unul criticabil, așa cum l-a criticat domnul Klaus Iohannis. Nu înseamnă că este un buget perfect și nu înseamnă că toate acele aspecte pe care inclusiv PNL le-a ridicat în timpul dezbaterilor nu sunt fundamentate și susținute, doar pentru că nu am avut majoritate la nivelul Parlamentului!”, a mai afirmat deputata.