Valeria Schelean: „2018 este un an esențial pentru noi toți”

Invitată miercuri seara la Jurnalul de Seară de la Digi 24, deputatul Valeria Schelean a vorbit despre importanța aniversării a 100 de ani de la realizarea României Mari și acțiunile planificate de către Patriarhia Română.

„Eu cred că este un an esențial pentru noi toți, românii. Mă bucur că Patriarhia a inițiat asemenea demersuri, pentru că românii sunt oameni foarte credincioși, țin foarte mult la slujbele oficiate de către Biserică și sunt convinsă că aceste momente vor fi momente care ne vor uni pe noi toți în aceleași idealuri și năzuințe și vom uita de dispute”, a spus Valeria Schelean.

Patriarhia Română plănuiește în perioada 25 noiembrie – 1 decembrie o serie de manifestări liturgice, sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului și aducerea moaștelor Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul României.

„Cred că lucrurile ar trebui să fie la fel și în plan politic pentru sărbătorirea celor 100 de ani și să arătăm că, dincolo de credințele, idealurile și doctrinele noastre politice, în ceea ce privește momentul esențial pe care-l traversează România în anul 2018, să fim cu toții pe aceiași lungime de undă”, a mai spus deputatul de Caraș-Severin.