Valentina David, nehotărâtă! Cât de râvnită este funcția de manager al Spitalului din Caransebeș?

whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Actualul manager interimar al Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș, Valentina David, nu este hotărâtă dacă se va înscrie sau nu la concursul de manager. Ba mai mult, nu este sigură că mai vrea și prelungirea mandatului până când concursul se va organiza.

Valentina David spune că nu a obosit, ba din contră este obișnuită cu munca, după ce a fost 16 ani șefa fostei Policlinici, dar consideră că este genul de om care tace și face, ori deja a văzut pe rețelele de socializare înverșunarea pentru spital.

Mie îmi expiră în 10 ianuarie a doua prelunigire a mandatului. Nu sunt sigură că vreau să mai rămân și nu sunt sigură nici că vreau să mă înscriu la concurs. Aici nu e vorba că nu aș fi capabilă sau că nu aș accepta competiția, dar atât de mult se vorbește despre spital și atât de puțină lume chiar pune mâna să ajute încât parcă nu mai vreau. Și aici nu mă refer la Primărie pentru că în cele două luni ale mele chiar m-au ajutat”, ne-a declarat Valentina David.

Managerul spitalului a mai precizat că se bucură că în scurta sa perioadă a reușit să gestioneze un contract de 2,4 milioane de lei reprezentând aparatură medicală, care a intrat până la sfârtitul anului în dotarea spitalului și să se organizeze imediat pentru începerea vaccinării împotriva Covid -19. Valentina David a mai adăugat că mai are în lucru trei proiecte deosebit de importante: unul care ar ajuta secția de Terapie Intensivă prin montarea unui sistem video pe saloane și cu interfoane pentru o monitorizare mai bună a pacienților, doi deschiderea Ambulatoriului și trei dotarea laboratorului medical.

1000x100 (5)

Despre acest laborator s-a tot vorbit încă de la solicitarea Auditului de către primarul Felix Borcean, care sugera că ar putea aduce fonduri dacă ar fi integrat în spital, până la încercarea lui Adrian Cican să facă acest lucru, decizie contestată de următorul manager interimar dr. Gheorghe Borcean, până la contracte păguboase cu datorii de 1,1 milioane lei și penalități de 1,9 milioane lei din 2014 descoperite de city managerul Florin Bogdea. Valentina David ne-a declarat să lucrează la un proiect în baza căruia să acceseze fonduri europene pentru dotarea laboratorului.

Întrebată dacă nesiguranța de a se înscrie la concursul de manager este dată de Adrian Cican, care și-a anunțat participarea, Valentina David ne-a declarat că nu îi este frică de concurență, dar se mai gândește.

Menționăm că de la numirea membrilor comisiei de examinare vor trece 45 de zile până la desfășurarea concursului pentru postul de manager al Spitalului Municipal de Urgență.