Valentin Dascălu, singur pentru sportul din Caransebeș

Un singur consilier local a dorit să acorde mai mulți bani la sport pe legea 350 din 2005, privind fondurile nerambursabile pe care administrațiile publice locale le pot aloca la solicitarea unor asociații sau organizații. Social democratul Valentin Dascălu a dorit să aducă un amendament la proiectul de hotărâre însă nici colegii de partid și nici colegii din opoziție nu l-au susținut.

În ședință de lucru aleșii locali au aprobat fondurile pe care Primăria le poate acorda pe capitole organizațiilor care depun proiecte în folosul comunității. Valoarea totală a fondurilor este de 340.000 de lei. Astfel pentru acțiuni culturale s-au alocat 50.000 de lei, pentru programe sportive, sport de performață, sport amator și sport școlar s-a alocat 100.000 de lei, iar la culte religioase 190.000 de lei.

Consilierul local Valentin Dascălu a propus ca de la culte să fie mutați 50.000 de lei la activități sportive, pe motiv că tot s-a dat la biserici, iar sportul este prioritar.

Eu sunt de acord dar nici așa 190.000 la culte, să aibă mai mult decât celelalte, e suficient 140.000 dacă ar rămâne. Episcopia o să mai primească și bisericile la fel că este campanie electorală, o să mai vină bani și de la nivel central”, a menționat Valentin Dascălu.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Primarul Felix Borcean a spus că doar Episcopia are proiecte de 130.000 de lei din cei 190.000 de lei. Pe lângă Biserica Ortodoxă mai este și cea Baptistă, Penticostală, Greco-Catolică.

Noi avem și Clubul Sportiv, dar procesul de afiliere este un pic greoi, vedeți că acum este oprită treaba astfel încât în toamnă dacă se finalizează, poate cu secțiile la club și până atunci mai se pot face rectificări bugetare”, a precizat Felix Borcean.

publicitate si promovare online banner maxagro