Parlamentarii din opoziție critică revizuirea Constituției!

Parlamentarul de Caraș-Severin a explicat pentru Express de Banat de ce colegii săi s-au retras din Comisia de revizuire a Constituției. Acesta consideră legal și moral gestul lor.

Din cauză că niciuna dintre propunerile PP-DD nu a fost acceptată de cei care încearcă să contureze o nouă Constituție a României, reprezentanții Partidului Poporului spun „pas” modului în care aceasta va fi adoptată. „Ca de obicei, nimic nu se acceptă din partea opoziției! Colegii noștri sunt îndreptățiți să se retragă. Nu vrem să fim părtași la impunerea majoritară a USL”, a declarat Valentin Blănariu pentru www.expressdebanat.ro .

Pe lista amendamentelor făcute de PP-DD la revizuirea Constituției se regăsesc reducerea la două mandate a calității de primar și de parlamentar, dar și introducerea votului obligatoriu.

CITEȘTE ȘI: Parlamentarul Valentin Blănariu, vicepreședinte al BPN în PP-DD

Atitudine similară la democrat-liberali

Și parlamentarii PDL au o atitudine similară și refuză să gireze o Constituţie aservită USL! Printr-o decizie majoritară a Biroului Permanent Naţional de aseară, PDL a decis părăsirea discuţiilor din Comisia de revizuire a Constituţiei şi refuzul în viitor de a participa la dezbaterile din Plenul Parlamentului pe tema revizuirii Constituţiei.

„USL, prin modul în care încearcă revizuirea Constituţiei, încalcă suveranitatea poporului refuzând să pună în aplicare rezultatul referendumului din anul 2009, iar majoritatea parlamentară, prin faptul că refuză să pună în executare rezultatul unui referendum, săvârşeşte un act profund nedemocratic pe care PDL refuză să-l gireze. Mai mult, aşa cum am atras atenţia în fiecare ieşire publică, modul în care s-au desfăşurat lucrările acestei comisii, cu discuţii doar în birourile şefilor USL şi maşinărie de vot în faţa presei, ne întăreşte convingerea că, de la început, rolul acestei comisii a fost doar unul de imagine şi praf în ochii românilor”, este de părere parlamentarul PDL, Valeria Schelean.

Prin retragerea din lucrările comisiei, PDL atrage atenţia că USL „se substituie suveranităţii poporului şi a transformat Parlamentul României în Marea Adunare Naţională!”