Valea Cenchii nu mai este atractivă pentru tinerii din Caransebeș?

Tinerii din Caransebeș renunță la terenurile acordate gratuit de către Primărie, pentru construirea de case. Ne pleacă tinerii din oraș sau doar greu încercatul an pandemic este de vină pentru renunțarea la visul de a avea propria locuință, se întreabă consilierul USR Dragoș Curelea.

Consilierii locali au votat, în ultima ședință din 2020, un proiect de hotărâre prin care alte loturi de teren din zona Valea Cenchii reintră în proprietarea municipalității după ce tinerii care le-au solicitat nu au respectat clauzele contractuale, și anume să ridice la roșu o construcție în doi ani de la semnarea contractul.

Acest proiect i-a atras atenția consilierului USR Dragoș Curelea, care a declarat că de la începerea mandatului de consilier local este al doilea proiect de hotărâre prin care li se cere aleșilor locali să aprobe retragerea unor loturi de teren din proprietarea unor tineri care nu au reușit să-și ducă planul ridicării unei case până la capăt:

Mă gândesc oare ne pleacă tinerii din oraș, nu mai sunt interesați să-și construiască o casă? nu au fondurile necesare din cauze bine înțelese acum în pandemie? Nu ar trebui și Primăria să-i stimuleze? să le ofere utilitățile necesare pentru ca zona Valea Cenchii să devină profitabilă? e oare suficient să dezmembrăm niște teren și atât?” a spus Dragoș Curelea.

În replică, primarul Felix Borcean a menționat că terenurile sunt acordate de mai bine de doi ani, iar cei care inițial le-au dorit nu s-au apucat de construcții și, conform clauzelor contactuale, terenul reintră în posesia municipalității pentru a fi atribuit altor persoane interesate. Mai mult, cei care au semnat contractele au avut cunoștință că în Valea Cenchii, în afară de energie electrică, nu există utilități pe acel teren dezmembrat în urmă cu mulți ani pentru un asemenea scop. Cât privește introducerea rețelei de apă și canal, proiectul început pe ISPA cu ani în urmă există și va demara într-o etapă următoare cu fonduri europene, însă acest aspect nu ține de administrația publică locală.