Val de turiști asiatici în Timișoara. Chiar anul viitor!

casinoherculane by sungarden

Timișoara a intrat pe ultima sută de metri pentru anul în care va fi Capitala Europeană a Culturii. Anul 2021 va aduce pentru orașul bănățean multe noutăți, în ciuda istoricului cosmopolit al urbei. Primarul Timișoarei dă asigurări că anul viitor Capitala Banatului va fi plină de turiști din Extremul Orient.

Robu spune că, în general, turiștii din țările Orientului Îndepărtat sunt deja interesați de Timișoara. „Trebuie să atragem turiști în Timișoara în 2021. De pe întreg mapamondul. Prioritar, de pe teritoriul UE, dar vor fi turiști din întreaga lume. Va fi o prezență masivă a asiaticilor, care sunt cunoscuți ca mari amatori  de turism în general. Ei au interes pentru Timișoara, din contactele pe care le-am avut fie în China, fie în Coreea, fie în Vietnam sau Japonia. Japonezii erau foarte interesați de ceea ce înseamnă Capitala Culturală Europeană.”, a spus Nicolae Robu.

Orașul a fost promovat recent la un târg de profil de la Viena, iar primarul spune că astfel de acțiuni vor continua, deoarece până acum „strategia” a fost alta. „Standul nostru s-a bucurat de interes. Se face o bună promovare Timișoarei, atât ca oraș, cât și din perspectiva Capitală Culturală Europeană în 2021. Vom fi mult mai mai preocupați de promovarea orașului din perspectiva de Capitala Europeană a Culturii decât am fost până acum. De fapt, nu ne-am promovat mai deloc. Mereu am considerat că este suficient să se vadă ce întâmplă în oraș. Realizările sunt o promovare în sine.”, a mai precizat primarul.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

 

untitled design set 970x90 px 1000x100 edb
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/