Val de caniculă în Banat până la finalul săptămânii

Meteorologii anunță un nou val de căldură care se va manifesta în special în vestul și sud-vestul țării. Temperaturile greu de suportat ne vor da bătăi de cap până la sfârșitul aceste săptămâni.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare care intră în vigoare mâine și va rămâne valabilă până duminică, în 11 iulie. Valul de căldură se va intensifica în regiunile vestice și sud-vestice, unde va fi caniculă și disconfort termic accentuat. În restul teritoriului vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic va fi în creștere, îndeosebi în sud.

În ceea ce privește prognoza pentru zona Banatului în perioada 5 iulie – 18 iulie, vremea se va încălzi până în cursul zilei de joi, va deveni caniculară, cu o medie a temperaturilor maxime în jurul a 36 de grade. Treptat, până la sfârșitul intervalului, maximele termice vor avea tendința de scădere spre o medie regională de 31 de grade. Temperaturile minime vor fi în creștere, iar până vineri, 9 iulie, media acestora va ajunge să se situeze în jurul a 20 de grade. Apoi, până la sfârșitul intervalului de anticipație, valorile nocturne vor marca o scădere ușoară, iar media acestora va ajunge la 17-18 grade.

leader board 728 x 90 px

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi în creștere după data de 13 iulie, când vor fi posibile averse torențiale și cantități importante de apă.