Vai steaua lui!

Bă, ați văzut cum s-a dus Cîțu la Craiova? Cum care Cîțu? Ce întrebare prostească! Păi câți de Cîțu are țara asta despre care merită să se vorbească la televizor și la radio și să scrie ziarele? Prim-ministrul nostru, care altul? Să-l fi văzut cum a mers în fața ălora care l-au așteptat umili în ploaie. Parcă scăpase de la păcănele ori ieșise din celebrul bufet al gării „La cățeaua leșinată”, unde intrase să bea un zaibăr fiert: descheiat la paltonul negru, cu cămașa albă la vedere, cu șepcuță de șmecher pe cap și mască pe față. Ai fi zis că era dat de pomană, distribuit într-un spectacol cu păpușile Muppets, nu alta. Toți ceilalți, unu și unu, miniștri, deputați, senatori, prefect, președinte de Consiliu Județean, îmbrăcați la patru ace, numai Cîțu părea un ciuri-buri din Valea Roșie.

Bă, treacă de la mine cum s-a dus îmbrăcat acolo, că, vorba aia, nu haina face pe om, ci ce are el în cap. Dar nu știu ce-o fi avut ieri în cap Florinel al nostru că toate i-au ieșit pe dos. Parcă a fost cu capul în nouri, cum ar fi spus poetul. Când un militar al Armatei Române, cu grad mare, bineînțeles, i-a prezentat onorul, salutându-l ca la regulament, ce credeți că a făcut Cîțu? S-a încheiat la palton? Da de unde! A dus mâna dreaptă la chipiu? Ce glumă proastă! S-a proțăpit la doi metri în fața colonelului sau generalului, ce-o fi fost ăla, cu picioarele crăcănate, de parcă aterizase de pe Lună și nu înțelegea de ce omul ăla din fața lui, îmbrăcat în haină militară, îl saluta pe el, extraterestrul din Guvernul României.

Imaginea asta, demnă de o antologie a urâțeniei în politica dâmbovițeană, l-a supărat rău pe Cozmin Gușă, fostul partener de televiziune al lui Rareș Bogdan. Da’ rău, nu așa, că la un moment dat n-a mai rezistat, a deschis computerul și a postat furios pe pagina sa de Facebook: „Cîțu nu e doar sărac cu duhul, ci și nesimțit!”

leader board 728 x 90 px

Bă, ce i-o tras-o Gușă! Bărbătește. Fără perdea, la vedere. Ce i-o zis-o, frate. Ca de la analistul uns cu toate alifiile celor 30 de ani de democrație, la pseudo politicianul șleampăt care, prin atitudinea lui de ieri, din Cetatea Banilor, a dat Armatei Române peste nas un zdravăn și nemeritat bobârnac! Lipsă totală de respect pentru ceea ce înseamnă armata și uniforma militară. Dacă toate astea ar fi venit de la un neica nimeni, ajuns gură-cască la adunarea de la Colegiul „Carol”, treacă meargă. Dar așa… „Vai steaua lui”, cum ar spune același Cozmin Gușă!