Vaccinul – dreptul la viață! Medicii se revoltă împotriva celor care refuză vaccinul

centru vaccinare
whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Angajați în cursa contra cronometru pentru salvarea vieții pacienților de care au grijă, infectați cu COVID-19, medicii transmit celor care mai au încă șanse în fața virusului să se vaccineze. Alături de personalul sanitar mediu, ei sunt cei care se confruntă zilnic cu realitatea cruntă.

Doctorul timișorean Amin Zahra spune că: „un moment foarte greu pentru un medic este atunci când trebuie să anunțe un deces! Aseară a trebuit să anunț decesul unei doamne de 46 de ani, iar la numărul de contact era trecută mama! Momentul acesta devine și mai greu atunci când trebuie să anunți o mamă că și-a pierdut copilul, iar mama să-mi spună că acum au rămas doi copii orfani! Consider că atunci când ești stâlpul casei și încă sunt persoane care depind de tine trebuie să fii mai responsabil și să te protejezi! Pentru că doar așa, având grijă de voi, puteți și voi la rândul vostru să aveți grijă de alții și astfel, veți putea trece peste această perioadă cât mai bine!”

Alt medic, alte situații tragice. Medicul psihiatru Gabriel Diaconu din București: „Mă gândesc la sutele de copii internați în spital cu COVID. Inclusiv la cei câteva zeci în Terapie Intensivă. Lor, lor ce le-ați făcut? Discutând ieri cu colegii mei pe tema opțiunii de-a vaccina obligatoriu anti-COVID sau nu, mi-am exprimat clar opinia: e timpul să o facem. Dacă România ar fi un pacient psihiatric, România îndeplinește criteriile legii de-a-și pune viața ei și a altora în pericol. De principiu, prin lege, în astfel de situații medicii instituie tratament pentru păstrarea vieții, dar și a sănătății mintale a persoanei.

Voi nu înțelegeți rana pe care-o croiți cu sapa în mintea copiilor noștri. Alienare socială. Izolare de prieteni. De-școlarizare. Boală, pestilență. Moartea prematură a bunicilor.

Am două motive pentru care perseverez. Unul e tată meu din mormânt. Celălalt e că am trei copii acasă. Suferința lui e la final. Dar suferința lor e la început. Vom îndura. Dar nu oricum. Și nu la îndemâna conspirației nevrednicilor. Sunt medic. Iar vorba mea, a noastră, va trebui să conteze până la final.”