Vaccinări împotriva Covid-19 în șase cabinete școlare din Timiș, iar echipe mobile vor merge în unitățile în care vor fi cereri

Inspectoratul Școlar Timiș, în urma discuțiilor avute cu Direcția de Sănătate Publică, a stabilit cum vor fi vaccinați împotriva noului coronavirus elevii, profesorii și părinții în unitățile de învățământ. Astfel, imunizări se vor realiza în cabinetele școlare a șase unități din Timișoara și Lugoj, iar în restul școlilor se vor deplasa echipe mobile, dacă vor fi solicitări.

Se fac ultimele pregătiri pentru deschiderea noului an educațional. Inspectoratul Școlar Timiș a pus la punct și modul în care vor fi vaccinați elevii, dascălii  și părinții doritori. Marin Popescu, inspectorul școlar general al județului Timiș, a explicat că s-au gândit trei paliere în vederea vaccinării. În primul rând, imunizări se vor putea realiza în șase cabinete școlare, cinci din Timișoara și unul din Lugoj.

Este vorba de cinci unități de învățământ din Timișoara în care aceste centre de vaccinare sunt deja autorizate de către DSP și unul la Lugoj la Liceul Brediceanu. Deja în cabinetele școlare ale acestor unități de învățământ de săptămâna viitoare se pot vaccina elevii, profesorii, părinții fără niciun fel de probleme. În Timișoara centrele de vaccinare vor fi la Liceul Economic F.S. Nitti, Liceul Calderon, Școala Gimnazială Nr. 20, Liceul Teoretic William Shakespeare și Liceul Romano-Catolic Gerhardinum”, a afirmat Marin Popescu.

În restul școlilor din Timișoara, în cazul în care vor fi solicitări privind imunizarea împotriva Covid-19, vor fi create echipe mobile de la centrul de vaccinare de la ISHO, care se vor deplasa în unități. De asemenea, în restul școlilor din afara Timișoarei și Lugojului vor merge echipe mobile de la spitalul militar, iar Inspectoratul Școlar Timiș va asigura transportul cadrelor medicale.

Al treilea palier este la nivelul județului Timiș, și mă refer aici în afara Timișoarei și Lugojului, în baza parteneriatului pe care-l avem cu spitalul militar. În urma discuției pe care am avut-o cu comandatul unității, am stabilit că mergem pe același model pe care l-am folosit deja în primăvară. Și anume, inspectoratul școlar va identifica, ca urmare a solicitărilor venite din partea unităților de învățământ, nevoia de vaccinare în unitatea de învățământ din mediul rural, vom pune la dispoziție transportul, iar o echipă mobilă de la spitalul militar se va deplasa în fiecare unitate de învățământ din mediul rural, acolo unde se pot vaccina elevii, profesorii, părinții sau membrii comunității, dacă se înscriu la școala respectivă”, a detaliat inspectorul școlar general al județului Timiș.

Noul an școlar începe pentru aproape 103.000 de elevi din județul Timiș.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/