Vaccin AstraZeneca, doar cu buletinul! Nu mai este nevoie de programare pentru imunizarea cu serul britanic

untitled design set 970x90 px

Stocul serios de vaccin AstraZeneca, rezultat din cauza faptului că mulți oameni sunt reticenți în a folosi acest ser, a determinat autoritățile să faciliteze accesul la imunizare pentru cei care nu manifestă neîncredere în acest produs britanic. Începând de astăzi, în centrele de vaccinare cu AstraZeneca accesul se face fără programare, doar pe bază de buletin.

La nivel național, sunt disponibile aproape 57.700 de de locuri pentru imunizarea cu AstraZeneca, în timp ce la Pfizer sunt aproape 27.000, iar la Moderna – circa 20.000 de mii. Autoritățile au decis să simplifice accesul la vaccinare pentru cei care acceptă serul britanic. De astăzi, vaccinarea cu AstraZeneca este posibilă fără înscrierea pe platformă, fără programare, doar cu buletinul.

Singurele aspecte de care doritorii trebuie să țină cont sunt următoarele:
– să verifice disponibilitatea locurilor pe harta interactivă existentă pe platforma națională de informare cu privire la vaccinare – https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/;
– să se asigure că nu au simptome asociate COVID-19;
– vaccinarea se va realiza în limita capacității de vaccinare a centrului.

publicitate ziar expresb 1000x100

La nivelul județului Caraș-Severin sunt disponibile astăzi 611 locuri în cele două centre de imunizare cu AstraZeneca: Colegiul Economic al Banatului Montan și Școala Gimnazială „Mihai Peia”, ambele din Reșița. Pentru vaccinul Pfizer sunt libere 2.190 de locuri, iar pentru Moderna – 325, însă acestea necesită în continuare programare.