Vacanţe accesibile la Târgul de turism

Reşiţenii care vor să-şi planifice încă de pe acum concediul pentru la vară pot alege dintre ofertele care mai de care mai tentante prezentate la târgul de turism care are loc zilele acestea. Mai important este că, pentru excursiile rezervate direct de la standurile târgului, operatorii oferă reduceri de până la 50 la sută la transport.

Cea de-a treia ediţie a târgului de turism se desfăşoară în perioada 22-24 martie în holul Universităţii Eftimie Murgu. Vizitatorii au început să vină încă de ieri, prima zi a târgului, pentru a se interesa de ofertele existente pe piaţă. Şi au avut de unde alege. Cei nouă operatori de turism prezenţi la standuri se întrec în oferte şi promoţii pentru ca vacanţa 2012 să fie una de vis. Potrivit organizatorilor, după prima zi de târg, se pare că reşiţenii s-au cam săturat de plajele Greciei şi preferă să viziteze ţările din vestul Europei. „Din punct de vedere al vizitatorilor, pot spune că suntem foarte mulţumiţi, interesul reşiţenilor se dovedeşte a fi destul de mare. Am avut solicitări în special pentru circuite, nu sejururi, în Franţa, Germania sau Spania”, a precizat Daniel Afilon Laţcu, preşedintele filialei judeţene a Asociaţiei Naţionale a Turismului Rural, Ecologic şi Cultural.

O noutate a acestui an este că pentru sejururile în Bulgaria a fost introdus transportul direct din Reşiţa, ceea ce poate însemna o economie şi de până la 60 de euro de persoană.

 

Ce puteţi alege pentru vara 2012

Pentru cei care vor să se bronzeze pe plajele fine ale Bulgariei, tarifele pe noapte, la un  hotel de patru stele, se învârt în jurul a 40 de euro, sumă din care se mai pot tăia 20 de procente la rezervările făcute până la 30 aprilie şi 15 la sută până la 15 mai.

În insula Creta, o vacanţă all inclusive, la hotel de cinci stele şi transport cu avionul, ajunge la 819 euro. Preţul poate scădea însă la 622 euro dacă vă rezervaţi un loc până în data de 15 mai. Şi mai ieftin este în Turcia, unde un sejur all inclusive, la un hotel de trei stele, în Kusadasi, ajunge la 260 de euro, la care se adaugă însă biletul de autocar.

Pentru circuitele europene, care, potrivit operatorilor de turism, prind tot mai mult în rândul turiştilor, preţurile sunt rezonabile, având în vedere că sunt incluse în itinerariu oraşe şi obiective din două sau chiar mai multe ţări. Astfel, un traseu care punctează cele mai importante atracţii din Italia şi Croaţia ajunge la 625 de euro, în timp ce pentru un circuit Franţa(Paris, Valea Loarei)-Luxemburg-Valea Rinului-Germania-Praga, de 12 zile, trebuie să scoateţi din buzunar 600 euro.

Operatorii vin însă şi cu propuneri mai îndrăzneţe. Destinaţii exotice precum China ajung la 1385 de euro, iar pentru nouă zile în paradisul din Dubai-Abu Dhabi preţurile sunt de aproximativ 900 de euro.

Pentru vacanţele rezervate pe perioada târgului, tour-operatorii oferă reduceri chiar şi de 50 la sută la transportul cu autocarul sau la taxele de aeroport. De asemenea, se fac reduceri consistente şi pentru grupurile de minim zece persoane.

Târgul de turism rămâne deschis şi mâine, între orele 10.00-18.00.