UVT își așteaptă viitorii studenți. Înscrierile și admiterile vor fi exclusiv online. Media de la Bacalaureat va departaja studenții

Universitatea de Vest spune că este pregătită pentru desfășurarea admiterii online, pentru înscrieri și generarea rezultatelor de clasificare și confirmare pentru toate programele de studii ale celor 11 facultăți componente. Toate acestea vor fi disponibile pe platforma admitere.uvt.ro.

Admiterile de anul acesta vor consta exclusiv în rezultatele de la examenul de Bacalaureat. Sesiunea de vară a admiterii online va începe în 6 iulie pentru toate programele de studii, după o primă etapă de preînscriere care a avut loc din 12 mai. Cele 11 facultăți oferă 75 de programe de studii universitare de licență și peste 80 de programe de studii universitare de masterat, precum și studii doctorale în 22 domenii. Toate programele le puteți găsi prezentate în detaliu pe platforma https://admitere.uvt.ro/programe-studii/.

„Comunitatea UVT a traversat în ultimele două luni o etapă de pregătire și aducere în online a capacităților noastre și de creare a mai multor unelte web prin care, acum, suntem la un click distanță de studenți și de viitorii studenți. Suntem deosebit de entuziaști înaintea admiterii din această vară pentru că am implementat toate facilitățile necesare comunicării ofertelor facultăților noastre și realizării aplicațiilor de admitere astfel încât orice candidat, din țară sau din străinătate, are șansa de a da admiterea și a-și confirma locul de student, prin platforma admitere.uvt.ro. Aplicația universitară dedicată admiterii la UVT este cea mai complexă aplicație de informare și desfășurare online a înscrierilor la universitate, cu informații detaliate despre universitate, viața de student și fiecare program de studii în parte.”, anunță Marilen Pirtea, rectorul UVT.

Oferta educațională UVT

UVT a vorbit despre sistemul de burse oferit elevilor care termină liceul cu rezultate de excepție, celor cu rezultate deosebite la concursuri și olimpiade naționale și internaționale, șefilor de promoție din liceele partenere UVT, cât și celor care obțin media zece la examenul de Bacalaureat. UVT acordă șansa de a participa la mobilitățile Erasmus, la programe de voluntariat și oferă beneficii pentru statutul de student.

„Acordăm și o multitudine de pachete de beneficii ce constau în burse, facilități de cazare și transport, sute de opțiuni de integrare în activități complementare și civice, activități ale organizațiilor studențești, evenimente cu invitați de talie națională și internațională, stagii de internship în companii partenere multinaționale sau românești de înaltă specializare, în inteligența artificială, robotică, sau în design urban, spre exemplu, ca și în multe alte domenii. Nu în ultimul rând, studenții UVT beneficiază de un farmec unic al centrului universitar timișorean cu un spirit urban „vestic”, binecunoscut nu numai în țară, dar și în toată Europa. Toate aceste ingrediente ale unei oferte universitare dorite de viitorii studenți se regăsesc acum în pachetul de beneficii pe care noi îl garantăm celor ce se îndreaptă spre admiterea la UVT. Le garantăm noilor candidați că vom căuta împreună calea prin care ei își vor împlini cea mai bună versiune a lor la terminarea facultății, așa cum o spune și deviza sub care suntem cunoscuți în plan internațional: Become Your Best! Vă așteptăm cu drag la UVT!”, a fost mesajul rectorului UVT.