Noul director al Direcției Silvice, Ștefan Stănescu, este hotărât să facă treabă la conducerea instituției. Pe lângă prioritățile legate de exploatare, acesta are în plan cumpărarea mai multor utilaje, care să corespundă cerințelor actuale.
Activitatea de exploatare a masei lemnoase este cea mai importantă activitate pe care o desfășoară Direcția Silvică. Astfel că, potrivit conducerii instituției, și modul în care aceasta este exploatată este important. „Trebuie să punem în valoare masa lemnoasă din Caraș-Severin. Asta înseamnă să marcăm arborii, ca să putem să îi vindem la licitații. Programele noastre la nivel de 2012 prevăd tăierea a 817.000 mc de masă lemnoasă, dar de obicei nu există atâta desfacere pe piața din Caraș-Severin”, a declarat pentru „Express de Banat”, directorul instituției, Ștefan Stănescu. Acesta spune că angajații Direcției, exploatează, în medie, 600.000 de mc pe an. Volumul mare de muncă presupune și o dotare corespunzătoare, astfel că, Ștefan Stănescu are planuri importante în ce privește dotarea. Deși instituția are tafuri, lucrurile trebuie îmbunătățite.
„Există, totuși, o problemă, care este destul de mare. Utilajele pe care le folosim, cu excepția a șase mașini de transport de masă lemnoasă care sunt cumpărate acum 3 sau 4 ani, sunt vechi. Anul acesta, am reușit prin programul de investiții să cumpărăm 5 tafuri și alte 5 utilaje, care vor veni într-o lună sau cel mult două, astfel încât să dotăm unele ocoale silvice care au potențial de masă lemnoasă. Pentru mine, este important să dotez instituția cu utilaje noi și performante pentru exploatările forestiere”, subliniază directorul.