Utilaje americane pentru întreținerea rețelelor de apă-canal din Lugoj

utilaje meridian 22

Lucrătorii care se ocupă de întreținerea rețelelor de apă-canal, a celor trei uzine de apă și a Stației de Epurare de la Jabăr au fost dotați cu utilaje, scule și echipamente performante, de la producători de vârf americani și japonezi în domeniu.

În ultimul an, cu sprijinul financiar al administrației locale, s-a reușit o reutilare și retehnologizare masivă a serviciilor din subordinea Primăriei și a Consiliului Local Lugoj, care au ca sarcină menținerea în funcțiune a păgubosului sistem de alimentare cu apă, de importanță majoră pentru cetățeni. Ca urmare a conștientizării importanței serviciilor de apă-canal, investițiile din ultima perioadă în utilaje și scule, care să facă posibilă menținere în funcțiune a sistemului de furnizare a apei către populație și a sistemului de preluare și prelucrare a apelor menajere și uzate, au adus Lugojului normalitatea așteptată de peste trei decenii, în ceea ce privește echiparea pentru intervenții, reparații și întreținere a celor două societăți de apă-canal „Meridian 22 și Societatea Apă-Canal” ale municipalității. De curând, pe poarta sediului administrativ și tehnic al celor două societăți, au intrat mai multe utilaje, în valoare de peste 300.000 de euro.

„Pentru lucrările la rețelele de apă-canal din oraș, la cele trei uzine de apă și la stația de epurare au fost achiziționate: un miniexcavator de 3,2 t, un excavator de 5, 5 t, un buldoexcavator și un miniîncărcător frontal, tip bobcat. Utilajele sunt dotate cu cupă mică, cupă taluz, cupă pentru șanțuri, picon, cuplă rapidă. Excavatorul de 5,5 t a fost dotat și cu un tocător hidraulic de resturi vegetale care poate toca tulpini și ramuri cu diametru de până la 12 cm. Miniîncărcătorul are multiple funcții de lucru și are în dotare cupă de volum, cupă cu articulație, lamă de deszăpezire pentru intervenții pe trotuare și în zone înguste, precum și cositoare mecanică”, a transmis Meridian 22.

Pentru apă-canal urmează să mai fie achiziționate un camion de 7,5 t, cu macara de 6,5 t, lamă pentru deszăpezire și capacitatea de basculare pe trei părți. În 2021, tot pentru serviciile de apă-canal au fost cumpărate generatoare, tăietoare de asfalt, scule și truse de scule de firmă. În momentul de față Lugojul deține unul dintre cele mai noi și performante parcuri de utilaje din țară. Rămâne de văzut dacă și lucrările de intervenții, reparații și întreținere vor fi executate la standarde îmbunătățite.