USR Timiș pregătește deja ofensiva pentru alegerile locale de anul viitor. Filiala și-a anunțat o parte dintre candidați

După campania internă pentru desemnare viitorului candidat la Primăria Timișoara, câștigată de Dominic Fritz și urmărită cu interes de timișoreni, USR Timiș își stabilește candidații și pentru orașele mai mici sau satele din cel mai vestic județ al țării. Filiala a anunțat pe cine aruncă în luptă pentru Jimbolia, Dumbrăvița, Giarmata, Biled sau Sânpetru Mare.

Pentru comunele din nord-estul Timișoarei, o zonă importantă, unde mulți agenți economici au sediile, USR are deja pregătiți doi candidați. Pentru Dumbrăvița, cu actualul primar Victor Malac (PSD) și candidatul PNL Sorin Drăgoi se va lupta de la USR Vasile Bledea, un maramureșean de 44 de ani care activează în domeniul bancar. „Localitatea crește exponențial, iar infrastructura nu face față. Avem nevoie de rețele de apă și canalizare, avem nevoie de rețele de gaz și energie electrică. Ne trebuie școli și grădinițe adecvate dezvoltării Dumbrăviței. Cele din prezent sunt de pe vremea când localitatea avea doar 2-3 mii de locuitori. Dumbrăvița are nevoie de un PUG (Plan Urbanistic General), adus la realitățile de acum și oprirea dezvoltării imobiliare haotice”, spune Beldea.

USR are și candidatul pentru comuna învecinată, Giarmata, o femeie, Minodora Ștefănescu, angajată de 20 de ani într-o companie multinațională. „Ceea ce m-a determinat să intru în politică au fost noroaiele până la gleznă din fața casei mele, șoselele neasfaltate și pline de gropi, gunoaiele uitate de administrație prin șanțuri, aroganța și sfidarea aleșilor. Acum un an a venit momentul în care imaginile din jurul meu și stările produse de nepăsarea și indiferența aleșilor m-au făcut să aleg între două soluții: fuga sau lupta. Puteam oricând să plec, păstrându-mi statutul social și nivelul de trai oriunde în Europa. Am ales să rămân și să încerc să schimb ceva în comunitatea din care fac parte. M-am hotărât să candidez la funcția de primar al comunei Giarmata din partea USR deoarece consider că a sosit timpul ca un om din afara sistemului corupt și incompetent să aibă curajul să-și asume schimbarea, să administreze comuna cu bună credință, în interesul oamenilor”, precizează Minodora Ștefănescu.

Nici localitățile mai mici nu sunt neglijate

Nu doar comunele din zona periurbană a Timișoarei sunt în atenția celor de la USR. Partidul are candidat și pentru Sânpetru Mare, satul de pe râul Aranca, la limita cu județul Arad. Candidatul este Claudiu Bora, stabilit în localitate de 14 ani. Inginer într-o multinațională, Bora spune că problemele comunei sunt lipsa rețelei de apă, lipsa infrastructurii, lipsa unui cabinet medical permanent și a unei creșe sau grădinițe cu program prelungit. „Acestea și multe alte nevoi, pe care noi le avem în comuna noastră, m-au determinat să candidez pentru funcția de primar cu dorința de a schimba fața comunei noastre, de a îmbunătăți nivelul de trai și condițiile de viață ale celor din jurul meu”, consideră Claudiu Bora.

În Biled, USR are un candidat tânăr, în vârstă de 27 de ani, Răzvan Sorca, născut în comună. Sorca lucrează în domeniul IT și cunoaște în detaliu problemele localității. „Sunt convins că putem rezolva problemele identificate în comună în urma discuțiilor față în față cu oamenii: furnizarea întreruptă și cu fluctuații a energiei electrice, drumurile neasfaltate, câinii comunitari în număr mare care ne pun în pericol, nevoia de canalizări, creșa pentru copii, un serviciu public local de evidență a persoanelor, atragerea de fonduri europene, locuri de recreație și relaxare pentru copii dar și pentru adulți etc.”, spune Răzvan Sorca.

După Timișoara, candidat și pentru Jimbolia

Pentru Primăria Jimbolia va candida din partea USR Timiș alt localnic, Alexandru-Tiberiu Tibrea, și el inginer de profesie. Candidatul consideră că e important ca în orașul de la granița cu Serbia lucrurile să se facă din nou în interesul cetățeanului, astfel încât tinerii să rămână în Jimbolia, unde să muncească sau să își deschidă afaceri. „Pentru un nivel de trai cât mai bun, trebuie atrase investiții și trebuie oprită scurgerea banilor din bugetul local. Trebuie încurajați tinerii, antreprenorii, cei care conduc micile afaceri din Jimbolia… să rămână, să se dezvolte și prin dezvoltarea lor să ajute implicit dezvoltarea orașului”, punctează Alexandru-Tiberiu Tibrea.

Alegerile locale vor avea loc în iunie 2020.