INUMAN. 1.000 de lei împrumutați de la bancă, 2 litri de țuică, 20 ouă şi 4 bucăţi de cârnaţi de casă, șpagă pentru 7 tumori canceroase!

Nu l-au operat până nu am dat șpagă! Am făcut credit ca să-i putem da doctorului! Când soțul meu a murit și n-am avut cu ce să-mi trimit copiii la școală, l-am rugat să-mi dea măcar jumătate din bănuți înapoi! Sunt acuzații dovedite care stau la baza condamnării unui medic timișorean!

Revoltător e un cuvânt prea moale în comparație cu ceea ce s-a întâmplat în Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara. Mai exact, în cabinetul doctorului Al Jobory Hazm, care acum cere revizuirea pedepsei pe care a primit-o pentru luare de mită! Mită luată de la o familie de amărâți!

Un bărbat a ajuns în decembrie 2015 la spital, în stare gravă, cu o hemoragie superioară externă. Prezenta multiple metastaze canceroase la organele interne, circumstanțe în care, la externare, i s-a recomandat pacientului și soției acestuia să se adreseze medicului Al Jobory Hazm. La începutul lui ianuarie 2016, după investigații, medicul respectiv i-a comunicat femeii că soţul ei nu are cancer, ci doar o pată în zona plămânului drept, fiind necesară efectuarea unei biopsii şi, ulterior, o intervenţie chirurgicală propriu-zisă. Zilele treceau și tot felul de motive amânau operația. Disperată, femeia a înţeles, din discuțiile cu alți pacienți internați pe secția doctorului Hazm, că aceste amânări ale intervenției chirurgicale sunt cauzate de faptul că ar trebui să dea ceva medicului. „De la alţi oameni de la spital care erau internaţi am auzit că s-ar da 500 euro. Doamna care era în salon mi-a spus că dă 1.000 lei, că nu are mai mult şi atât să dau şi eu!”, a mărturisit femeia.

Pentru a face rost de bani, aceasta a contractat un credit de nevoi personale pentru suma de 1.475 lei. S-a dus la cabinetul medicului cu soacra sa, mama bolnavului. N-a venit nici aceasta cu mâna goală. A adus pentru omul în halat alb o plasă ce conţinea două rude de salam, 2 litri de țuică, un pachet de cafea, 20 de ouă şi 4 bucăţi de cârnaţi de casă. A doua zi s-au rezolvat toate problemele din spital și s-a efectuat operația! Câteva luni mai târziu, bărbatul a decedat! Cu buzunarele goale, în pragul începerii școlii, femeia s-a dus la doctorul Al Jobory Hazm și i-a cerut măcar jumătate din șpagă înapoi. „Am rămas pe stradă, stau cu socrii, nu mă înţeleg cu ei, ce-o să fac, domnul doctor? Nu ştiu ce-o să… v-aş ruga din tot sufletul meu dacă nu puteţi să-mi daţi banii care vi i-am dat, nu toţi, dar barem jumătate…”, se aude pe înregistrarea ambientală. Reacția doctorului?! „Cât ai dat?! Că nu mai ştiu! (…) Eu, din ce ai dat tu, să ştii că nu am luat un leu!”, sunt cuvintele rostite de medicul de la „Victor Babeș”. Din 1.000 de lei, femeia a primit, în două rânduri, câte 200!

Al Jobory Hazm a încercat să-și demonstreze nevinovăția încercând tot felul de tertipuri. Fără folos. „Diagnosticul” instanțelor de judecată a fost clar: vinovat! Vinovat pentru luare de mită! Pedeapsă: trei ani de închisoare cu suspendare! Greu fiind de suportat statutul de condamnat, medicul a formulat o cerere de revizuire anul acesta. I-a fost respinsă!

Rămâi pe expressdebanat.ro pentru amănunte scandaloase și pentru dezvăluirile revoltătoare ale medicului Al Jobory Hazm!

Sursa foto: Facebook