USR PLUS votează astăzi moțiunea! „Nu putem fi de acord cu o atitudine duplicitară”

toma si ciolos

Fostul lider al USR PLUS Caraș-Severin, care din vară a devenit un simplu membru în formațiunea din județ, dă asigurări că parlamentarii conduși de Dacian Cioloș vor vota moțiunea de cenzură pentru căderea Guvernului. Daniel Toma atrage însă atenția că revenirea la guvernare este condiționată de schimbarea premierului, dar și de atitudinea partenerilor de coaliție, arătând cu degetul spre doi deputați de Caraș-Severin.

Omul care a reprezentat, la început, platforma PLUS în Caraș-Severin, după care a devenit copreședinte al Alianței USR-PLUS, spune că, deși astăzi nu mai are nicio funcție în structura de conducere a filialei județene USR PLUS Caraș-Severin, rămâne la fel de preocupat de evenimentele din administrația locală și centrală, dar și implicat în activitățile interne ale partidului, el militând în continuare pentru binele comunității, așa cum și-a asumat în urmă cu 3 ani, atunci când a intrat în politică. Nu vede însă în persoana lui Florin Cîțu un premier care să poată aduce acest bine comun, așa că dă asigurări că parlamentarii USR-PLUS vor susține astăzi moțiunea de cenzură a PSD și că lupta poate continua doar alături de un alt prim-ministru.

„De îndată ce PNL vine cu o nouă propunere de premier ne putem așeza la masă pentru discuții. Nu în ultimul rând, condiția de a reveni la guvernare va fi ca partenerii de coaliție să-și asume clar obiectivele stabilite în programul de guvernare, nu doar la nivel declarativ. Unul dintre ele era eliminarea pensiilor speciale și îmi amintesc un exemplu chiar de aici, din Caraș-Severin, când zilele trecute deputatul PNL, Jaro Marșalic, a votat în Comisia pentru Drepturile Omului din Parlament, cot la cot cu Marius Damian (PSD), împotriva eliminării pensiilor speciale ale primarilor, alături de ceilalți deputați UDMR și AUR. Cu o astfel de atitudine duplicitară USR PLUS nu poate fi de acord.”, a declarat Daniel Toma pentru Express de Banat.