USR PLUS aplică modelul german, după alegeri. Drulă: „Suntem gata să intrăm la guvernare, suntem gata să negociem pentru o Românie modernă”

untitled design set 970x90 px

Parlamentarul USR de Timiș, Cătălin Drulă, spune că primele rezultate după închiderea urnelor indică o „mare victorie” pentru USR. Deputatul mai afirmă și că USR PLUS e pregătit să intre la guvernare, dar că nu va negocia cu PSD sau cu „partidele PSD-iste”.

Candidații USR PLUS Timiș pentru Camera Deputaților și Senat și primarul Timișoarei s-au adunat, duminică seară, la sediul de partid pentru a urmări primele rezultate.

„Vrem să le mulțumim tuturor românilor care au dat votul pentru USR PLUS, tuturor românilor care au ieșit la vot. A fost un context atipic, cu prezență mai redusă, din păcate. Pentru USR este o mare victorie pentru că USR și-a dublat numărul de parlamentari. Pentru o forță care s-a născut acum patru ani și care a luptat în Parlament contra lui Dragnea și asaltului justiției, a luptat pentru valori, contra pensiilor speciale. Rezultatele nu sunt definitive, ne așteptăm să crească votul în urma celor din diaspora, știm că acolo USR PLUS are o proporție mare de voturi. Vom număra până la ultimul vot, rămânem în echipa de comandă și control de la județ și sperăm într-un rezultat cât mai bun pentru județ.

După vot suntem gata să intrăm la guvernare, suntem gata să negociem pentru o Românie modernă, nu vom negocia cu PSD și partidele PSD-iste. Avem un program de guvernare care credem că este cel mai bun. Vom aplica modelul german, unde după alegeri durează ceva timp constituirea unui Guvern pentru că nu este important să avem oameni în două zile puși, ci este important să avem un program, a declarat Cătălin Drulă, candidat USR PLUS Timiș pentru Camera Deputaților.

„Chiar dacă prezența nu a fost mare, sunt convins că pe Timiș vom avea un rezultat bun. Povara este în spatele delegaților noștri, care stau să apere toate voturile. Am fost mai mult în online decât cum eram obișnuiți, în contact cu oamenii”, a spus Cristian Moș, co-președinte al USR PLUS Timiș.

Dominic Fritz, despre prezența scăzută la vot: „O palmă pentru întreaga clasă politică veche”

„Mă aștept ca la Timișoara să ieșim din nou ca forța reformatoare pe care vrem să o ducem peste tot în țară. Cred că trebuie să îi dăm și realității în ochi – faptul că o treime din români au ales să meargă la vot astăzi este o palmă pentru întreaga clasă politică veche. Cred că este evident că o mare parte a românilor cred că, clasa politică nu mai poate îmbunătăți nimic în viața lor și este foarte limpede că viitorul guvern trebuie să-și asume o reformă majoră a statului român, o reformă care să aibă ca scop reclădirea încrederea între cetățeni și instituții publice. USR PLUS va juca un rol important în această noua construcție”, a declarat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

Conform primelor date parțiale la închiderea urnelor, USR a obținut la nivel național 15,9% din voturi. În Timiș, din partea USR PLUS au candidat: pentru Camera Deputaților – Cătălin Drulă, Daniela Toda, Nicu Fălcoi, Kinga Târlea și Zoltan Nemeth, iar pentru Senat – Raoul Trifan, Dan Reșitnec, Diana Amza și Mircea Vancia.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/