Alfred Simonis: „Cu toții am primit cu o oarecare moderație acest rezultat. Partidul care a câștigat alegerile, prima opțiune a președintelui pentru formarea Guvernului”

În prima declarație după închiderea urnelor, Alfred Simonis, președintele PSD Timiș și candidat la Camera Deputaților, spune că „partidul care câștigă alegerile trebuie să fie prima opțiune a președintelui ca să formeze Guvernul, să i se acorde mandatul de premier interimar”.

„Cu toții am primit cu o oarecare moderație acest rezultat, nu pentru că ne nemulțumește. Situația în care se află azi România obligă clasa politică la moderație, îngrijorare și de identificat soluții pentru criza sanitară și economică, nu pentru a face petreceri. Scorul l-aș comenta în felul următor – cred că specialiștii social-democrați și reformele din PSD au fost bine primite de electorat. Cred că, de asemenea, modul haotic în care Ludovic Orban și Guvernul au condus țara un an de zile și un președinte haotic, de asemenea, agresiv – acest lucru i-a iritat pe români și intenția de vot a scăzut.

În democrație, partidul care câștigă alegerile trebuie să fie prima opțiune a președintelui ca să formeze Guvernul, să i se acorde mandatul de premier interimar, premierul interimar să încerce să-și facă o majoritate și în cazul în care a câștigat partidul care a câștigat să guverneze, în caz contrar cel de pe locul II. Obligația președintelui e de a desemna după confirmarea numărului de voturi”, a declarat Alfred Simonis.

Lista PSD Timiș pentru Senatul României este deschisă de Eugen Dogariu, urmat de Sebastian Răducanu și Dorel Covaci, iar pentru Camera Deputaților au candidat Sorin Grindeanu, Alfred Simonis, Mihai Ritivoiu, Luminița Țundrea și Adrian Cionca.