„USR, în plină dezintegrare! Este condus prin găști, într-un mod defectuos, cu țâfnă, amenințări și excluderi”

Situația din interiorul USR nu este deloc cea care se vede în exterior, iar Uniunea Salvați România este pe drumul desființării. O spune fostul lider al PLUS Caraș-Severin, ca răspuns la plecările din USR spre noul proiect lansat de Dacian Cioloș – REPER.

Proiectul politic REPER a fost inițiat de europarlamentarii Ramona Strugariu, Dragoș Pîslaru, Alin Mituța, Dragoș Tudorache și Dacian Cioloș și este un răspuns la „direcția greșită în care este astăzi USR, partidul care a dat speranța multor români că poate reprezenta alternativa la vechile structuri. Din păcate, nu a fost așa, USR este condus prin găști, într-un mod defectuos, cu țâfnă, amenințări și excluderi. Intern este total opus a ceea ce se transmite extern. Rezultatul? Astăzi USR este în plină dezintegrare! Luptele interne dintre facțiuni au ajuns să ocupe toată activitatea partidului, lăsându-se în urmă lucrurile cu adevărat importante pentru țară pe care oamenii le așteptau de la această formațiune.”, a declarat Daniel Toma.

Fostul președinte PLUS consideră că energia oamenilor politici trebuie să fie dedicată construcției, aspect pe care ar urma să se canalizeze și REPER, proiectul fiind unul centrist, liberal, pro-european, în care consultarea cu societatea civilă, cu mediul de afaceri, cu oamenii din diverse domenii, va reprezenta o prioritate. „Mi-aș dori să văd și în Caraș-Severin oameni onești, cu inițiativă, care să se alăture acestei noi formațiuni politice deschise, de altfel, tuturor celor interesați să vină cu soluții pentru comunitatea lor.”, spune Toma.

După ce a renunțat la funcțiile politice, Daniel Toma a rămas simplu membru USR. Deocamdată nu se gândește să se implice serios în politică, așadar nu a luat în calcul deocamdată nici intrarea în REPER. „În ceea ce mă privește, am luat o pauză de la politică pentru a-mi exercita un nou rol în viață, acela de părinte. Nu exclud varianta implicării mele politice în viitor, dar deocamdată încerc să petrec cât mai mult timp cu fetița mea de 4 luni.”, a mai declarat Daniel Toma.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/