Ștrandul municipal din Caransebeș este pe plus! Felix Borcean: „Banii obținuți din încasări ne ajută să facem noi investiții”

strand caransebes

În jur de 40.000 de lei încasează lunar Primăria Caransebeș de pe urma ștrandului orășenesc. Reprezentanții administrației locale sunt mulțumiți de încasări și spun că banii vor fi investiți în modernizarea acestuia și în crearea de noi locuri de joacă și alte facilități pentru distracție destinate celor mici.

„Ștrandul municipal merge foarte bine. Din ce am discutat cu directorul Serviciului Public de Reabilitare și Întreținere (SPIR), avem încasări lunare de circa 34.000 de lei, la care se mai adaugă sume venite din încasările pe terenul de fotbal, vreo 4.000 de lei pe lună, ceea ce este foarte bine. Deci dacă sunt 40.000 de lei pe lună, e în regulă, putem face noi investiții acolo.”, a declarat primarul Caransebeșului, Felix Borcean.

Edilul mai spune că se încearcă obținerea unei finanțări pentru încălzirea apei din ștrand, astfel încât baza de agrement să poată fi utilizată și pe perioada sezonului rece.

„Sperăm că vom reuși să facem ștrandul funcțional și pe perioada iernii. Avem în lucru un proiect mai mare, prin care ne dorim să încălzim apa din bazin cu panouri solare. Avem promisiuni în acest sens, că vor fi alocate fonduri guvernamentale pentru reabilitarea generală a ștrandurilor și a bazinelor, la pachet cu achiziția de tobogane și noi locuri de joacă.”, a mai precizat primarul Caransebeșului.

În ședința de luna trecută, consilierii locali caransebeşeni au aprobat proiectul de hotărâre privind dezmembrarea în două loturi a terenului de 19.171 mp, unul în suprafață de 11.665 mp, și altul de 7.506 mp, proprietatea municipiului, domeniul public, în vederea realizării unui bazin de înot didactic și de agrement, prin Compania Națională de Investiții. Bazinul ar urma să fie construit în incinta actualului ștrand al Tineretului din Teiuș.

Această dezmembrare este pentru o investiție prin CNI de construire a unui bazin didactic semi-olimpic. Sunt foarte mulți copii care practică înotul în Caransebeș, cred că mai bine de 100, și care sunt înscriși pe banii lor într-o bază privată. Dacă s-ar deschide acest bazin, cheltuielile ar fi minime, pentru că încălzirea se va face din surse verzi. Clubul Sportiv, care are și Secție de Înot, va aduce cu siguranță vreo doi profesori și atunci s-ar putea practica înotul gratuit.”, a mai adăugat Borcean.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/