USL funcționează ca la carte! Liberalii vor să fie băgați în seamă, pesediștii vor să-și demită viceprimarul!

Primarul PMP al orașului Bocșa, Eugen Cismăneanțu, precum și viceprimarul PSD, Olimpiu Brie, se văd încolțiți de noua majoritate din Consiliul Local, PSD-PNL!

Schimbările de la vârful filialei PSD Caraș-Severin, alegerile europarlamentare din 26 mai, dar mai ales timpul scurt rămas până la alegerile locale din 2020 au schimbat radical strategiile și alianțele făcute în 2016 pe scena politică. Bocșa este cel mai bun exemplu în acest sens. Imediat după alegerile locale, PMP a mers pe-o mână cu PSD, prețul plătit pentru majoritate în Consiliul Local fiind postul de viceprimar. De ceva vreme însă, majoritatea în Consiliul Local Bocșa s-a reconfigurat, iar vicelului PSD îi se cere să renunțe la funcție chiar de către colegii săi de partid. Astăzi, aliații liberalilor!

„În Consiliul Local Bocșa, USL funcționează ca la carte, deși domnii consilieri au spus că niciodată nu vor pune mai presus de interesele orașului ordinele de partid. Ei acum nu fac altceva decât să pună bețe în roate primarului Cismăneanțu care a înțeles să aibă o relație de colegialitate și de bun simț cu colegii lui din Primărie, printre care și domnul viceprimar, care evăd că trage în aceași direcție cu interesele orașului, lucru pe care majoritatea colegilor din PSD nu îl văd cu ochi buni. Din acest motiv, cu o lună în urmă i-au cerut demisia. Sunt lucruri pe care eu nu le înțeleg, nu înțeleg de ce sunt răfuielile astea interne care se reflectă în Consiliul Local. Ar trebui în primul rând să urmărească interesul cetățeanului, nu să pună în aplicare oridine primite pe sub masă sau pe WhatsApp”, explică Eugen Cismăneanțu.

Edilul Bocșei spune că liberalii nu au vreo miză deosebită pentru care s-au aliat cu social-democrații, iar despre aceștia din urmă susține că au un singur scop, să-l „lucreze” până în 2020, în vară, astfel încât să-i reducă șansele de a câștiga un nou mandat. „Liberalii mi-au spus că vor să fie băgați în seamă. De cine, nu știu, nu înțeleg cum vor să iasă în evidență. Pesediștii, probabil, o fac preventiv pentru că singur niciunul nu are capacitatea să mă bată în evantualitatea în care voi candida. Ei se pregătesc pentru alegerile locale din 2020, ceea ce eu îmi doresc este ca pâîn 2020 să facem tot ceea ce putem face pentru orașul Bocșa. Au fost niște înțelegeri la nivel de județ în 2016, o alianță împreună cu cei de la PSD, alianță în urma căreia ei au câștigat postul de viceprimar.  Eu nu am ce să-i reproșez în momentul de față domnului viceprimar. Facem o echipă bună, l-am simțit tot timpul că-și dorește binele orașului și pentru acest motiv am lucrat foarte bine cu dumnealui, lucru care nu place celorlalți colegi ai săi și pentru acest motiv doresc cu orice preț să-l schimbe. Nu le va ieși, pasărea mălai visează!”, a declarat Cismăneanțu pentru expressdebanat.ro.

Primarul PMP a subliniat faptul că înțelegerea cu PSD s-a făcut pe vremea lui Ion Mocioalcă și că, odată cu preluarea filialei județene a social-democraților de către Luminița Jivan, totul a picat. Lucru pe care l-a și anticipat din timp. Îi cunosc atât de bine încât nu mă simt nici păcălit, nici trădat, știam că la un moment dat se va întâmpla. În schimb, am o singură satisfacție, că am dat șansa unui om care a vrut și își dorește în continuare să facă ceva pentru comunitatea bocșeană. Mă refer la Olimpiu Brie. Mă întreb și eu de multe ori ce caută acolo, că nu face parte din filmul respectiv. A fost o negociere cu conducerea județeană a PSD la momentul respectiv între Ionuț Popovici și Ion Mocioalcă. A fost o negociere politică, așa au mers lucrurile. Nu sunt surprins de atitudinea PSD la Bocșa, până acum nu au avut curajul să facă nimic, iar acum, că nu mai este președintele domnul Mocioalcă, au început să prindă curaj”, a mai spus primarul Cismăneanțu.

banner 970 x 250