Miniștrii Dezvoltării, Transporturilor și Agriculturii îi mint pe cărășeni cu nerușinare! Credibilitatea Guvernului PSD merge vertiginos spre zero!

Fostul lider PSD Caraș-Severin, actualmente secretar general al Pro România, deputatul Ion Mocioalcă șterge pe jos cu miniștrii Cabinetului Dăncilă care, dintr-o dată, se arată foarte preocupați de soarta Banatului de Munte!

Daniel Suciu, Răzvan Cuc și Petrea Daea, miniștrii care au vizitat de curând județul Caraș-Severin, au venit cu aceeași placă. Toți trei au ținut să sublinieze că în județ nu s-au întâmplat prea multe din cauza conducerii județene a PSD, dar că, acum, odată cu preluarea șefiei filialei județene de către Luminița Jivan, lucrurile vor sta cu totul altfel, că vor veni foarte mulți bani pentru investiții. Și asta pentru că, în sfârșit, ar exista interes ca în Caraș-Severin să se miște ceva. „Dacă până acum se modernizau un număr infim de kilometri și se alocau bani puțini pentru că nu era implicare foarte activă a celor dinainte, acum implicarea e foarte masivă și rezultatele se văd. Atunci când parlamentarilor le pasă de județ și randamentul autorităților centrale este mult mai bun!”, a declarat chiar ieri ministrul Transporturilor. La fel făcuse și la precedenta vizită, la fel au afirmat și Daea sau Suciu. Reacția lui Ion Mocioalcă a fost una promptă și tăioasă.

„Mint cu nerușinare! În programul PNDL am fost locul doi pe țară la proiecte și, nu e un secret pentru nimeni, atunci eu conduceam PSD-ul. Am avut proiecte depuse de aproape un miliard de euro! Unele au fost finanțate, altele nu. Din ce vină, numai ei știu, cei de la București. Toți primarii și Consiliul Județean, cei care au depus astfel de proiecte, știu bine că acolo chiar eram o voce. Și dacă prin birourile miniștrilor se mai duceau și alții, în afară de mine, se duceau trimiși de mine sau se duceau în numele meu și făceau recurs la relația pe care o aveau cu mine. Pe cei care spun că acum a început dialogul cu Guvernul, i-aș întreba cu care guvern de la București, pentru că, iată, guvernăm din ce în ce mai prost, tot mai multă lume este nemulțumită. Ei să se gândească foarte bine la banii de cofinanțari, să se gândească la faptul că nu le poți da comunităților cu o mână și să le iei cu alta, că le-au mărit bugetele, dar le-au băgat pe gât alocațiile sociale și oamenii sunt foarte nemulțumiți. Dacă unul din actualii miniștri spune că nu a avut dialog cu mine, eu vă spun că minte!”, a reacționat secretarul general al Pro România.

Și Mocioalcă nu s-a oprit aici. I-a luat la rând și cu greu a găsit un ministru în Guvernul Dăncilă despre care să aibă cuvinte de apreciere: „Eu și acum am dialog cu unii dintre miniștrii PSD, e drept, cu ăia cu care poți avea un dialog, cu ăia care știu carte. Din păcate, sunt tot mai puțini oameni cu valoare în acest guvern. Eu discut cu Eugen Teodorovici frecvent, chiar ne mai întâlnim și la câte o bere. Am văzut că și-a schimbat și el ușor politica față de Fondul Suveran, care nu e gândit suficient, care încearcă să-i păcălească electoral pe mulți dintre aleșii locali. Ideea nu e ca aceste comunități locale să se îndatoreze peste puteri, ideea e să fie sprijinite, dar dacă bani de cofinanțări nu sunt pentru proiectele europene, sigur că banii europeni nu vin și atunci inventezi un astfel de program și încerci să-i duci într-o zonă în care să mai ai puțină credibilitate. Credibilitatea lor merge vertiginos spre zero și asta se va vedea anul viitor, la alegerile generale, unde, dacă PSD va face un scor care să înceapă cu cifra 2, eu zic că este o minune!”

banner 970 x 250