Ursu, martor în dosarul DIICOT – DGA în care e investigată toată conducerea PSD Caraș-Severin: „Șeful Poliției a făcut presiuni!”

Primarul orașului Oravița, fost președinte executiv PSD Caraș-Severin, a fost audiat alături de mai mulți social-democrați la sediul DIICOT Caraș-Severin într-un dosar în care procurorii investighează un grup infracțional organizat care, prin acțiuni de șantaj, ar fi urmărit să impună la șefia instituțiilor persoane agreate de partid!

Dumitru Ursu a avut calitatea de martor, în timp ce mulți alți colegi de-ai acestuia au răspuns întrebărilor procurorului de caz din postura de suspecți. La ieșirea de la audieri, primarul Oraviței a ținut să lămurească lucrurile. „Eu am fost citat în calitate de martor pentru că domnii de la DIICOT și DGA au vrut să știe despre plângerea pe care eu i-am făcut-o lui Viorel Avram, șeful Inspectoratului de Poliție. Nu am făcut altceva decât să-mi mențin declarația, în sensul că dumnealui a participat la acțiuni de partid și că a făcut presiuni pe unii dintre primari. Nu am niciun fel de altă implicare în această poveste, dar era datoria mea să ofer explicații domnilor procurori”, a spus Ursu. 

Astăzi au mai fost audiați Ioan Borduz, Petru Fara, Mirel Pascu, Dumitru Stepanescu, Sergiu Taban, Zaharia Șandru, Marius Cornici și alții. Cu toții au plecat acasă fără să se fi luat față de aceștia vreo măsură preventivă. Mâine sunt așteptați la DIICOT Caraș-Severin pentru audieri Codrin Ștefănescu, Georgică Severin, Luminița Jivan, Ionuț Chisăliță și Luca Mălăiescu.