Toate clădirile importante aflate în patrimoniul administrației publice locale din Oravița sunt incluse în proiecte de reabilitare pe fonduri europene.
Fosta școală de muzică din oraș îmbracă haine noi și va deveni Muzeul Deportaților din Bărăgan. Fosta pușcărie se reabilitează și ea cu bani europeni și va găzdui Muzeul Adam Neamțu. Depozitul CLF devine cât de curând Muzeul Speologilor. Teatrul Mihai Eminescu e în lucru de mai multă vreme și va redeveni o bijuterie, de data asta una pusă cu adevărat în valoare, prin organizarea a tot felul de evenimente culturale. Fosta clădire a Primăriei scapă și ea de paragină și se transformă în Muzeul Văii Carașului. Fosta Școală Nr.3 va deveni imediat după modernizare centru pentru tineret, iar în fosta Casă a Pionierului se amenajează noua Școală Gimnazială Dragalina. Și în fosta centrală nr. 2 se investesc bani europeni, aici urmând să fie inaugurat un centru pentru bătrâni.
„Toate aceste investiții se fac din fonduri europene accesate de Primăria Oravița. Vorbim de clădiri emblematice ale orașului, clădiri foarte frumoase, care, din păcate, ajunseseră într-o situație deplorabilă. Era păcat să le lăsam să se distrugă de tot. Am scris cu colegii din Primărie proiect de finanțare pentru fiecare dintre ele. Pentru care nu am găsit axă de finanțare prin ADR Vest, am depus proiecte la Compania Națională de Investiții.”, a declarat, pentru expressdebanart.ro, Dumitru Ursu, primarul Oraviței.
Clădirea Primăriei ar putea primi bani pentru reabilitare de la Compania Națională de Investiții. Edilul-șef a explicat că, fiind vorba despre sediul administrativ al Primăriei și, în plus, despre o clădire de patrimoniu, nu s-au putut accesa bani de la Uniunea Europeană. „Tot la CNI am depus pentru modernizare stadionul de fotbal și Sanatoriul Marila. În plus, avem în plan să cumpărăm fostele băi comunale, iar pe fonduri europene vom amenaja patru parcuri.”, a adăugat primarul Ursu.