Urmează dezastrul! „S-ar putea să rămânem fără sportivii din Top 10!”

explo 1000x200

Directorul Direcției Județene pentru Sport și Tineret, Cătălin Hogea, anticipează dezastrul pentru sportul din Caraș-Severin! Cel mai probabil, rămânem doar cu sportivii amatori!

Hogea a vorbit public despre colapsul sportului cărășean cu ocazia anunțării topului celor mai buni sportivi ai județului pentru anul 2016. Acesta a avertizat că este nevoie de implicarea financiară atât a Consiliului Județean, cât și a Primăriei Reșița, pentru ca sportivii legitimați azi la cluburile din oraș să nu facă pasul spre cluburile mari, cum sunt Steaua sau Dinamo, și să ne trezim astfel că în topul din 2017 nu vor mai fi nici măcar sportivii premiați pentru performanțele din 2016.

Hogea a spus că în ultimii ani Reșița a pierdut foarte mulți sportivi de top, luați de cluburile din București, oferindu-le avantaje și stimulente financiare despre care la Reșița nici nu se discută.

Directorul DJTS speră ca pentru premierea din acest an a celor mai buni sportivi ai județului să fie susținut și de către Consiliul Județean Caraș-Severin. Iar șansele sunt mari ca administrația publică județeană să aloce sume importante campionilor județului, atâta timp cât președintele Hurduzeu e coleg de partid cu Hogea, iar PSD are majoritate în plen.

În anii trecuți, Hogea a fost foarte vocal la adresa forului prezidat la acea vreme de către Sorin Frunzăverde, tocmai pentru că nu se implica în premierea celor mai buni sportivi ai județului.

Primăria Reșița a confirmat că va sprijini premierea sportivilor, deși acest top, mai exact grila după care se întocmește, a generat destule discuții. Unele, pertinente. Celor din primărie nu li se pare firesc ca acest top să se facă după o grilă a Ministerului Sportului, minister care face doar regulile și nu dă niciun leu pentru acești sportivi. În schimb, Primăria Reșița nu are niciun cuvânt de spus, nu are niciun reprezentant în comisia care stabiliște cei mai buni sportivi, dar alocă bani pentru toți cei clasați în top!

banner 970 x 250