Urmările dezastrului! Numărul gospodăriilor afectate de inundații a depășit 100 la Glimboca!

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

La lumină, dezastrul lăsat în urmă de ploaia torențială de ieri este unul mult mai mare. Peste 100 de case din Glimboca au fost afectate după ce trei pâraie au ieșit din matcă. Apa a crescut atât de mult în doar o oră, încât mai multe mașini au fost luate de viitură.

În urma evaluărilor, după potopul de aseară de la Glimboca situația nu este deloc îmbucurătoare. Primarul comunei, Petru Crîsnic, ne-a precizat că sunt mai mult de 100 de case afectate de inundații și asta pentru că noaptea trecută oamenii s-au luptat cu apele din gospodării și nu au avut timp să ajungă la reprezentanții ISU, care au întocmit raportul de evaluare.

CITEȘTE ȘI: Inundaţii la Glimboca! 80 de gospodării afectate! [VIDEO]

„Am anunțat Prefectura Caraș-Severin despre acest dezastru, mi s-a promis că mâine o comisie va ajunge la Glimboca pentru a întocmi o situație concretă. Acum, de dimineață, am scos apa din curțile, beciurile și casele oamenilor cu moto pompe. După ploaia torențială de aseară, între orele 22.30 și 23.30, au ieșit din matcă trei pâraie și primul cartier care a fost inundat a fost Bucium, de către pârâul Merișor, acolo unde au fost avariate și două mașini, care au fost luate de ape, apoi la două case a fost distrusă fundația și o anexă a fost dărâmată de ape. Apa a afectat toate casele de la drumul național, inclusiv biserica ortodoxă, pe partea stângă dinspre Oțelu Roșu, spre Caransebeș, aici Măceșiul și Starpa au ieșit din matcă”, ne-a precizat primarul comunei.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Edilul-șef este supărat și pentru că toată munca administrației de a amenaja edilitar comuna s-a dus pe apă, pentru că toate trotuarele amenajate cu pavele, toate rigolele și podețele au fost distruse de ape.

„Toate rigolele sunt colmatate și în special în cartierul Bucium, a fost afectată fundația bisericii, nu mi s-a mai întâmplat așa ceva de când sunt eu primar, părerea mea este că sunt peste 100 de case afectate. Am bătut din poartă în poartă și am vorbit cu oamenii. Nu mi-a venit să cred să plutească mașina… În zona din fața bisericii, apa a fost de peste 1 metru”, a mai precizat primarul comunei Glimboca, Petru Crîsnic.

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/