Singurul oraș din Caraș-Severin cu asfalt pe fiecare stradă!

explo 1000x200

În timp ce drumurile județene sunt un adevărat atentat la siguranța și viața participanților la trafic, într-un oraș din Caraș-Severin se vor investi bani mulți pentru asfalt ca-n palmă. Nu doar pe artera principală, ci pe fiecare stradă sau alee!

Primarul PSD Luca Mălăiescu își freacă mâinile de bucurie după ultimele informații venite dinspre Ministerul Dezvoltării. Oțelu Roșu va beneficia aproape sigur de o sumă importantă pentru reabilitarea străzilor! „Legat de proiectele depuse pe PNDL, veștile sunt bune și chiar foarte bune. Avem un proiect care se pare că va fi finanțat, în valoare de 3,2 milioane de lei, pentru asfaltări. Cu cele 32 de miliarde de la bugetul de stat și alte două de la bugetul local vom asfalta efectiv tot orașul, tot ceea ce este neasfaltat. Atunci pot spune că și al doilea vis al meu, pe lângă acela de a avea cel mai frumos centru civic din județ, se va îndeplini. Voi fi foarte, foarte mulțumit dacă voi reuși să asfaltez fiecare stradă din oraș”, a declarat Mălăiescu pentru expressdebanat.ro.

Edilul-șef spune că lucrările de modernizare și extindere a rețelelor de apă și canalizare în oraș, proiect derulat de Aquacaraș și Consiliul Județean Caraș-Severin, care sunt în mare întârziere, ar putea duce la spargerea unor străzi după ce acestea se vor bucura de un strat nou de asfalt, dar că are deja pregătit un set de măsuri. „Eu mi-aș fi dorit să avem deja implementate rețelele de apă și canal pentru a putea asfalta acum tot. Nu le avem, dar nu mai putem aștepta doi, trei sau patru ani până se vor finaliza aceste lucrări. Din punct de vedere legal, oricine sparge o stradă este obligat să o refacă, să o aducă la starea inițială. Chiar dacă vom fi nevoiți să mai spargem pe undeva, vom fi mult mai atenți, nu vom mai da avize de spargere decât pe lungimi mici, de 100 de metri, îi obligăm să refacă asfaltul și abia apoi le dăm aviz să spargă din nou”, a explicat Mălăiescu.