Urican: ,,Vin la Gloria pentru Gabi Stănucă!”

Indiferent dacă va juca în Liga a III-a sau a IV-a, proiectul pus la punct de Pavel Aghescu şi Gabi Stănucă pentru renaşterea echipei din Govândari va continua.

Colaborarea dintre FCM Reşiţa şi CSM Râmnicu Vâlcea e pusă sub semnul incertitudinii în momentul de faţă şi, implicit, participarea Gloriei în Liga a III-a începând cu această toamnă. Nu acelaşi lucru se poate spune despre implicarea lui Ciprian Urican în proiectul de la gruparea alb-albastră. Stănucă şi Aghescu şi-au dorit un specialist care să coordoneze activitatea tuturor echipelor din cadrul clubului şi l-au ales pentru asta pe Urican, referent federal, antrenor cu Licența A UEFA din 2005 şi lector în Comisia Tehnică a Şcolii Federale de Antrenori.

,,Voi fi consilier tehnic la Gloria. Am venit aici pentru omul şi prietenul meu Gabi Stănucă. Eu cred în proiectul pe care l-a demarat el pentru a reda Gloriei strălucirea de altădată. Ce a făcut până acum sunt lucruri foarte importante. Datorită funcţiei mele de la federaţie, m-am ocupat de judeţul Caraş-Severin, cunosc potenţialul şi m-aş bucura să lansăm cât mai mulţi tineri talentaţi în fotbalul de performanţă. Caraşul a fost un izvor de talente şi vrem să încercăm să reînnodăm această tradiţie”, a declarat Urican pentru expressdebanat.ro.

Ciprian Urican a dat asigurări că va veni la Gloria indiferent dacă echipa va juca în Liga a III-a sau tot în campionatul judeţean. ,,Va trebui să creştem jucători pentru ligile superioare. Pentru mine nu există cuvântul retrogradare dacă va fi să jucăm în Liga a III-a. Prin experienţa mea încerc să-l ajut pe Gabi. Mi s-au dat toate atribuţiile, voi coordona toată activitatea şi sunt convins că vom reuşi ceea ce ne dorim. Practic, eu mă voi ocupa de metodica de lucru, de strategia competiţională, de programele de pregătire ale întregului club. Eu voi coordona metodic şi voi colabora cu toţi antrtenorii clubului”, a mai spus Urican.