Uriașul Helsinki din serialul-fenomen „Fabrica de bani” iubește Timișoara!

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Platforma Netflix tocmai a publicat cea de-a patra parte a serialului-fenomen „Fabrica de bani”, cunoscut de mulți după numele spaniol original, „Casa de Papel”. Odată cu lansarea din 3 aprilie a apărut și o veste neașteptată despre unul dintre cei mai îndrăgiți actori din serial: uriașul Helsinki a trăit ani buni în România și iubește Timișoara!

Darko Peric, cel care joacă rolul simpaticului Helsinki din serialul „Fabrica de bani”, a dat un interviu pentru Virgin Radio în care a vorbit în… românește! S-a născut în 25 martie 1977 în Kladovo, Serbia, însă 9 ani a trăit și în România, inclusiv la Timișoara, un oraș care i-a rămas în suflet. A început Facultatea de Medicină Veterinară la București, acolo unde s-a născut și pasiunea sa pentru artă și cinematografie, după ce s-a împrietenit cu studenți ai Academiei Române de Film. Se mută apoi la Timișoara unde își continuă studiile, iar după 6 ani de trai în capitala Banatului, devine absolvent al Facultății de Medicină Veterinară. Într-o perioadă în care se declara un punkist înrăit, Helsinki participă la evenimente din această sferă unde ia contact cu numeroși artiști internaționali. Așa ajunge să se mute la Berlin, dornic de experiențe noi, fără să renunțe însă la actorie, jucând în continuare diverse roluri în scurtmetraje. În 2004 se mută în Barcelona, iar cariera lui explodează, culminând în 2017 cu selecția sa pentru rolul din „Casa de Papel”.

„Eu am fost  în București din ’95 până în ’98 și apoi m-am dus la Timișoara. Acolo am cunoscut prietenii mei și ei tatuau. Eu vin din Balcani, îmi plac foarte mult Carpații. Eu sunt din zona aia, vizavi de Turnu Severin, Herculane e aproape și Orșova, Dunărea”, povestește Helsinki.

Dacă ar fi să aleagă între cele două orașe din România, București sau Timișoara, simpaticul actor alege fără îndoială Banatul. „Bucureștiul cred că e unul dintre cele mai mari orașe din Balcani, mai mare decât Budapesta, decât Belgrad. Dar în anii ăia cât am fost eu acolo eram punkist. Am avut foarte mulți prieteni punkiști în Craiova, dar și în Timișoara. La Timișoara se făcea un festival care se numea «Underground». Am mers o dată cu prietenii mei din București la Timișoara. Când am văzut Timișoara, m-am dus la București, m-am împachetat și m-am dus la Timișoara direct. E un oraș mult mai cosmopolit, e altfel. Rămân la Timișoara!”

promovare banner maxagro

Nu consumă carne, însă nu a uitat de langoșii din România și plăcinta cu brânză din Craiova. Nu se desprinde nici acum de țara în care a studiat. Fiind pasionat de baschet, urmărește competițiile din țara noastră și vine în continuare în vizite periodice, având chiar și o locuință la Satu Mare.

Interviul integral cu Helsinki (Darko Peric) poate fi urmărit mai jos:

publicitate tmc 640
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/