Uriașul din Munții Banatului intră în cușcă! E viitorul Sandu Lungu al României! VIDEO

Are doar 24 de ani, cântărește 160 de kilograme, se antrenează în regim spartan, două ore în fiecare zi, mănâncă 2 kilograme de carne la o masă, e multiplu campion național de lupte libere și a urcat pe podiumul mondial încă de la debutul în full contact!

Reșițeanul Florin Constantin Dănilă, Tolea, cum îi spun prietenii, i-a pus gând rău greului României, Sandu Lungu, căruia îi numără zilele de supremație! S-a apucat la sport la 11 ani. Încă de atunci era un uriaș pentru vârsta lui. S-a apucat de lupte libere. „Am fost împins de la spate de un prieten de-al meu, Adam Babaioana. Eram grăsuț, dolofan chiar, și mi-a spus că ar fi nevoie de mine la lupte. Nu știam mare lucru despre acest sport, dar după două săptămâni de antrenament am ieșit vicecampionul României la copii. Am prins repede procedeele, am avut noroc de un antrenor de excepție, Adrian Dacica, și de colegi minunați, care m-au ajutat foarte mult. În primul rând trebuie să-i mulțumesc lui Adam Babaioana. El, fiind luptător de categoria grea cu 10 titluri la acea vreme, m-a adus de mână la sală și m-a învățat tot ce știa. După un an și jumătate eram deja campion național de cadeți. Cu Babaioana am rupt atâția ani saltelele din sala de lupte din Reșița și am ajuns și eu multiplu campion național”, a povestit Tolea, uriașul din Munții Banatului, pentru expressdebanat.ro.

La un moment dat, „luptele i-au rămas mici” și Tolea n-a mai avut voie să intre pe saltea, să se înscrie în vreo competiție. N-a plecat însă din sala de antrenament nicio zi, uimind cu forța sa incredibilă. Iar acum e gata să și-o măsoare în cele mai dure confruntări de full contact. „Din păcate, n-am mai avut categorie la lupte libere și m-am apucat de jiu jitsu brazilian. Cea mai grea categorie la lupte libere e cea de 125 kg, eu am depășit, am ajuns la 160. De mai puțin de un an am început să mă pregătesc pentru jiu jitsu brazilian și MMA, acele lupte în cușcă. Am fost sunat de Alexandru Mihuț, un reșițean care are un club de full contact în Anglia. El m-a sunat și mi-a spus că are nevoie de un greu ca mine, să lupt în jiu jitsu brazilian. M-am antrenat singur, la Reșița, așa cum o fac și acum. Mi-am plătit singur toate taxele și am zis să încerc la mondiale. Am luat un loc trei și asta pentru că am ajuns să fiu descalificat, neștiind prea bine regulile. E un sport foarte dur față de lupte libere, dar văd că mă descurc. Am început cu un titlu mondial, nu se aștepta nimeni la asta”, ne-a mărturisit Tolea. 

Uriașul ridică în fiecare zi câteva tone, dă sute de pumni și nu stă niciodată mai puțin de două ore în sala de antrenament. După un asemenea efort, mânâncă 2 kilograme de carne odată! La cea mai recentă competiție la care a participat i-a fisurat coastele unui adversar! E o adevărată forță a naturii! În 4 noiembrie, „Tolea” Dănilă intră în cușcă. „Voi lupta în MMA, cu un sportiv foarte bun, Ion Grigore. E vorba despre o gala foarte mare, Gala RXF 36 – Special Edition, la care voi participa și cu sprijinul domnului Ionuț Popovici, căruia vreau să-i mulțumesc pe această cale. Ținta mea este însă greul României. Îmi doresc să mă bat cu Sandu Lungu, la anul vreau să ajung să mă bat cu el. Are o vârstă, are foarte multă experiență, dar eu sunt foarte puternic și vreau să devin noul greu al României. Tolea, noul Sandu Lungu al României!”, a mai spus sportivul reșițean.