Urgențele, în containere cel puțin până la primăvară!

spital resita
untitled design set 970x90 px

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Reșița va funcționa improvizată în construcții metalice luni bune de acum încolo!

A trecut aproape o lună de când pacienții veniți de urgență la cea mai mare unitate spitalicească din Caraș-Severin primesc îngrijiri în containerele metalice aduse de Consiliul Județean pentru perioada în care vor fi finalizate lucrările de modernizare și extindere a Unității de Primiri Urgențe. Deocamdată n-au fost probleme deosebite, dar nici viață ușoară nu au medicii și personalul medical, pacienții și aparținătorii acestora. De ce s-a ajuns ca tocmai în toiul iernii să se improvizeze în containere urgențele de la Județean e în zadar a se mai analiza. Cert este că pacienții sunt transportați din aceste containere în incinta spitalului prin frig, prin ploaie și mâine – poimâine prin ninsoare și viscol.

„Momentan e o situație neplăcută, recunoaște managerul Alina Stancovici. De câteva săptămâni, UPU funcționează în acele construcții modulare, în acele containere, extensia încă nu e gata, e în plină renovare în acest moment fostul amplasament al UPU. Acesta va rămâne ale urgențelor, clădirea nouă este extensie. Mai mult ca sigur că pe toată durata iernii vom sta în aceste construcții metalice. E dificil și pentru personalul medical care lucrează, e dificil și pentru pacienți. Spațiul e mai mic, cheltuielile vor fi mai mari având în vedere că aceste spații se încălzesc cu energie electrică. Constatăm disconfortul pe care îl au deopotrivă personalul medical și mai ales pacientul, dar poate reușim să grăbim un pic lucrările și să reușim să ne mutăm, dar nu mai devreme de februarie – martie după estimările constructorului.”

publicitate ziar expresb 1000x100

Totul depinde de cât de repede se mișcă firma care lucrează la UPU, dar și de plățile pe care le face Consiliul Județean. Noroc cu oamenii de bine, cărora li s-a rupt sufletul văzând pacienți în stare gravă transportați prin curtea spitalului, feriți de ploaie cu umbrele sau folii de nailon. „Am încercat pe cât posibil să creăm condiții, dar evident o construcție modulară nu e același lucru cu o construcție trainică, așa cum e UPU. E o problemă, în unele cazuri pacientul trebuie transportat în clădirea Staționarului I, e o perioadă rece, plouă, ninge. O să avem în viitor un tunel care să ne permită transportul pacienților din aceste containere înspre spital, dar acești pași se fac totuși în exteriorul clădirii și nu este deloc plăcut nici pentru medicul care vine să vadă pacientul, nici pentru pacientul care trebuie să ajungă în Staționarul I. Tunelul se face pro bono de cineva care vrea să ne ajute. Nemulțumirile există și ele sunt justificate!”, a mai spus Alina Stancovici pentru expressdebanat.ro.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/