UPDATE. Aquacaraş: „Capacitățile de tratare ale Uzinei de Apă din Caransebeș au fost depășite“!

Ploile abundente din ultimele zile au adus apă nepotabilă la robinetele caransebeșenilor. Societatea Aquacaraş anunţă că din cauza ploilor torențiale calitatea apei brute din Lacul Zervești s-a înrăutățit, depășind valorile corespunzătoare.

„Capacitățile de tratare ale Uzinei de Apă din Municipiul Caransebeș au fost depășite nemaifiind posibilă asigurarea conformării pentru parametrii: «Culoare» și «Turbiditate», conform cerințelor Legii 458/2002, forma consolidată în 2017. Cu toate astea apa furnizată este dezinfectată și este la toți parametrii bacteriologici, putând fi utilizată fără riscuri de populație”, informează reprezentanții Aquacaraș Caraș-Severin.

Furnizorul de servicii va reveni cu informaţii şi va anunţa public imediat ce apa furnizată se va încadra în totalitate în parametrii de potabilitate, se arată în comunicatul primit la redacție din partea Aquacaraș.

UPDATE, 20 iunie, ora 21.00

Printr-un (fel de) comunicat trimis azi redacţiei, Aquacaraş anunţă că „începând cu data de 19 iunie 2018 în Municipiul Caransebeş, probele de apă prelevate confirmă că apa furnizată este conformă cu prevederile Legii 458/2002, forma consolidată în 2017, pentru parametrii determinaţi conform secţiunii «Monitorizare de control» şi poate fi consumată în siguranţă“. Nu se înţelege de aici dacă până în 19 iunie apa nu putea fi consumată în siguranţă. Dar aşa ceva nu ar recunoaşte nimeni de la Aquacaraş!