Universul lui Caragiale, prezentat reșițenilor! Eveniment inedit la începutul lunii iulie

stiri si publicitate cu Casino Herculane by sungarden

Universul lui Caragiale, deschis reșițenilor! Vernisajul expoziției documentare „Caragiale Ion-Luca –  TEMPORA” va avea loc în 3 iulie, la Muzeul Bantului Montan. Se anunță „O noapte furtunoasă” în curtea muzeului, de la ora 21.00.

Teatrul de Vest Reșița, Consiliul Județean Caraș-Severin în parteneriat cu Muzeul Banatului Montan Reșița și Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici” invită reșițenii la vernisajul expoziției dedicate lui Ion Luca Caragiale. Deschiderea evenimentului va fi susținută de nume sonore de pe scena culturală din Caraș-Severin. Managerul Teatrului de Vest, Florin Gabriel Ionescu, managerul Muzeului Banatului Montan, Flavius Bozu, managerul Bibliotecii Județene „Paul Iorgovici”, Clara Maria Constantin, criticul literar Gheorghe Jurma și criticul de teatru Ion Jurcă Rovină vor porni călătoria în universul caragilian. Documente și cărți vor fi expuse spre deliciul privitorilor. Evenimentul are loc în data de 3 iulie, de la ora 19.30, la Muzeul Bantului Montan din Reșița.

promovare banner maxagro Stiri cu Muzeul din Timisoara

De la ora 21.00, tot la muzeu, se lasă cu „O noapte furtunoasă”! Reprezentația Teatrului de Vest va avea loc în curtea muzeului, respectând măsurile de distanțare socială. Biletele se pot achiziționa de la casieria teatrului, precum și de la intrarea în curtea muzeului. Regizorul spectacolului, Emanuel Petran, a spus că mereu a fost fascinat de actualitatea lui Caragiale și de geniul său care a reușit să surprindă esența românilor: „Întotdeauna am fost interesat de cât de actuali pot fi scriitorii clasici. Ducând gândul mai departe, am descoperit că genialitatea marelui nostru dramaturg, I. L.Caragiale, constă și în faptul că a reușit să surprindă esența sufletului poporului nostru, esență pe care am încercat să o transpunem într-o montare care, zic eu, va surprinde (sper că în mod plăcut). Vă așteptăm la 100 de minute de râs continuu, alături de excelenții actori ai Teatrului de Vest Reșița”.

Stiri si Publicitate, joburi in Timisoara si Resita STPT job 1000x200 Stiri si Publicitate in Timisoara si Resita 1000x100 edb
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/