Universitatea Politehnica Timișoara, proiect pentru sustenablitate

upt
mbmr 1000x100

Universitatea Politehnica Timișoara a prezentat rezultatele sondajului realizat în rândul studenților privind consumul responsabil și sustenabil de energie.

Sndajul este parte aproiectului derulat prin intermediul Fundației Politehnica Timișoara, în parteneriat cu University Students Engaging in Responsible and Sustainable Energy Consumption.

Fundația Politehnica Timișoara, în parteneriat cu Quality Management Systems Norvegia, derulează până în aprilie 2024, un proiect inspirat din preocupările europene și internaționale de construire a unui viitor mai sustenabil, grație unei finanțări de la 196.202 euro, asigurată prin mecanismul financiar Norvegian 2014-2021, în cadrul „Programului de Energie din România”. Proiectul, intitulat University Students Engaging in Responsible and Sustainable Energy Consumption, urmărește să sporească cunoștințele studenților timișoreni privind consumul responsabil energie, să dezvolte comportamente de cruțare a resurselor de energie, respectiv de reducere a amprentei ecologice în viața și activitățile din campus.

De la lansarea proiectului, în luna mai, până în prezent, echipa de proiect condusă de prof. univ. dr. Vasile Gherheș, a realizat un studiu privind obiceiurile de consum ale studenților politehniști din Timișoara privind resursele energetice în spațiile de cazare, a colectat mesajele studenților privind viziunea lor cu privire la un viitor (mai) verde și a organizat o școală de vară privind stilul de viață orientat spre sustenabilitate, având ca rezultat formarea de „studenți-ambasadori ai sustenabilității” în UPT.

Proiectul mai prevede:

  • organizarea de competiții între cămine privind adoptarea de comportamente responsabile,
  • campanii de conștientizare cu privire la posibilitățile de reducere a amprentei ecologice în viața de student și în cea profesională,
  • sesiuni de training care să conducă la dezvoltarea competențelor studenților, viitori cetățeni activi și responsabili într-o lume conștientă cu privire la nevoia unui „viitor verde” pentru Timișoara, pentru România, chiar pentru Europa.

Obiectivele proiectului sunt convergente cu interesul Universității Politehnica pentru promovarea sustenabilității, așa cum este ea definită în Agenda 2030 a Națiunilor Unite, prin educație, cercetare, management, mod de organizare a vieții universitare și pregătire a tinerilor pentru viață independentă, într-o societate tot mai conștientă de nevoia de a acționa în condiții de utilizare echilibrată a resurselor, respectiv de  asigurare a unei echități sociale autentice.

Informații privind proiectul sunt disponibile pe pagina https://imipasa.upt.ro/, respectiv pe cea de Facebook.

Muzeul TM

Denumirea paginii web reia sloganul ales pentru campaniile din proiect, „Îmi pasă”, pentru că și profesorilor, și studenților le pasă de mediul înconjurător, de soarta campusului, a Timișoarei și chiar a planetei!

 

 

 

 

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/