Universitatea „Eftimie Murgu”, preluată cu o posibilă gaură de 24 de milioane de lei!

Iminenta fuziune prin absorbție a universității din Reșița cu celebra „Babeș Bolyai” din Cluj se va produce, poate chiar în toamna acestui an, în ciuda faptului că instanța poate obliga la plata unei sume uriașe către Agenția pentru Dezvoltare Vest, consecință a neimplementării la termen a proiectului privind modernizarea campusului pentru studenți.

Discuțiile dintre conducerile celor două instituții de învățământ superior sunt avansate, iar posibila datorie de circa 24 de milioane de lei nu pare să reprezinte un impediment. Fuziunea prin absorbție e în mare parte rezolvată. „În momentul de față nu știe nimeni care va fi rezultatul acelei hârtii de la ADR Vest. Noi am inițiat o acțiune în instanță pentru că sunt probleme sau în decursul timpului au fost întâmpinate o serie de probleme care nu au depins de Universitate. Au fost câteva situații extraordinare, temeinic dovedite, care au cauzat în cele din urmă nefinalizarea în termen a acelui proiect. Actualmente se lucrează și sperăm că în cel mai scurt timp vom bucura comunitatea noastră academică, vom bucura comunitatea locală cu finalizarea lucrărilor și darea în folosință a încă unui obiectiv, așa cum am făcut și cu Sala de Sport Polivalentă din Moroasa”, a declarat pentru expressdebanat.ro, Andrade Bichescu, rectorul UEM.

Campusul se află în construcție de ani buni, timp în care studenții au fost nevoiți să stea în căminele liceelor din oraș. În proporție de 90 la sută, proiectul e realizat. „Nefiind conservate, lucrările respective s-au mai deteriorat, plus că am stat mai bine de un an de zile fără niciun constructor”, a adăugat Bichescu.