Universitatea de Vest pune la dispoziția Inspectoratului Școlar Județean Timiș sălile de curs pentru susținerea examenelor de către elevi

UVT a anunțat că va pune la dispoziția ISJ Timiș amfiteatrele și sălile de seminar pentru organizarea activităților și a probelor de Bacalaureat, respectiv de Evaluare Națională. Conform Ministerului Educației și Cercetării, Evaluarea Națională și Bacalaureatul se vor susține în condiții speciale, în spații cu maximum 10 elevi, cu măsuri preventive de distanțare între persoane și acțiuni ample de dezinfectare.

Prin urmare, IPJ Timiș poate redistribui aceste spații oferite de UVT pentru pregătirea elevilor, dar și pentru repartizarea lor în cadrul probelor de susținere a examenului de capacitate și a examenului maturității. „Considerăm că oferirea spațiilor temporar libere din UVT și utilizarea lor pentru examenele de Bacalaureat și Evaluarea Națională intră într-o datorie firească a Universității de Vest din Timișoara, atât timp cât noi nu le vom utiliza, pentru că am transferat în mediul online toate etapele de predare-învățare-evaluare curente, cât și admiterea din vara aceasta. Avem suficiente spații pentru ca să venim în sprijinul unei bune organizări a examenelor. Considerăm firesc să ne dovedim aliați de nădejde pentru ISJ Timiș, în condițiile restrictive și stricte în care vor fi organizate etapele de finalizare a studiilor pentru elevii ciclurilor gimnaziale și liceale în Timiș.”, a precizat Marilen Pirtea, rectorul UVT.

Probele pentru Evaluarea Națională se vor susține începând cu 15 iunie, iar prima probă a Bacalaureatului va începe în 22 iunie. Admiterile la facultăți se vor realiza cel mai probabil online, fiecare facultate urmând să anunțe modul propriu de a proceda.