Universitatea de Vest pornește admiterea online! Platforma este funcțională și așteaptă viitorii studenți

Premieră la Universitatea de Vest! S-a dat startul pre-înscrierii online pe platforma dedicată admiterii. Viitorii studenți și studenții din ani terminali pot fi admiși la licență, masterat sau doctorat 100% online.

Candidații pentru ciclurile de licență, masterat, doctorat sau pentru cursurile postuniversitare se pot înscrie pe site-ul de admitere al Universității de Vest din Timișoara. Cei interesați își vor putea completa cererile cu datele personale și pot încărca documentele justificative pentru programele de studii pe care vor să le parcurgă. Tot online se poate confirma și locul, fără să fie nevoie de prezența fizică la sediile Universității de Vest pe timp de vară. Până la începutul anului universitar 2020-2021, fiecare candidat va trebui să prezinte și în original documentele trimise pe platformă, pentru certificarea actelor de către responsabilii procesului de admitere.

Viitorii studenți se pot preînscrie la programele de studiu pe platforma de admitere și să intre în contact cu echipa UVT. Procesul de înscriere se poate finaliza în momentul în care candidatul intră în posesia diplomei de Bacalaureat.  „Prin intermediul acestui suport online am integrat toate procedurile necesare acestei sesiuni de admitere, din vara 2020, când suntem în fața unei noi premiere la UVT, semnificativă pentru procesul de transformare în universitate online: transferul tuturor etapelor admiterii în regim exclusiv online. Îi așteptăm pe toți tinerii talentați să se informeze despre programele pentru care organizăm admiterea în această vară, numărând peste 170 de specializări, pe toate cele trei cicluri educaționale, licență, master și doctorat. E foarte posibil ca integrarea online a etapelor admiterii din acest an să motiveze suplimentar tinerii pentru a se înscrie la facultate, chiar suntem optimiști în acest sens, creșterea numărului de candidați ar reprezenta o confirmare a speranțelor noastre față de relansarea pe care o așteptăm, după cele două luni de stare de urgență. Vă așteptăm cu drag la UVT. Preînscrierea este deschisă oficial, începând de azi!”, a transmis rectorul Marilen Pirtea.

O altă schimbare impusă de criza coronavirusului este renunțarea la examenele de admitere. Universitatea a decis ca rezultatele de la Bacalaureat să fie singurele criterii pentru primirea studenților de la licență. Conducerea instituției promite o nouă reclasificare a studenților pe locurile finanțate de la bugetul de stat și cu taxă, care va fi programată după sesiunile de examene din primul semestru. Astfel, studenții cu rezultate bune la sesiune pot trece de la taxă la buget.

UVT a pregătit un chestionar prin intermediul platformei pentru YTM pentru tinerii care nu sunt hotărâți cu privire la programul de studii universitare care li se potrivește cel mai bine. Chestionarul poate fi completat gratuit, fiind un test de orientare vocațională, apoi se poate solicita o sesiune de consiliere cu unul dintre reprezentații Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră din Universitatea de Vest.

Centrele de admitere din mai multe județe nu sunt anulate. Candidații vor putea să completeze formularul de înscriere online cu sprijinul reprezentanților UVT și vor putea să certifice documentele necesare conform cu originalul. Cu o gamă largă de 75 de programe de studii universitare de licență și 100 de programe de studii universitare de masterat, Universitatea de Vest din Timișoara promite un pas sigur în procesul de învățământ superior al viitorilor studenți.