Universitatea de Vest din Timișoara se află în prima grupă valorică a universităților românești clasate în topul QS Europa Emergentă şi Asia Centrală 2021

2

 Universitatea de Vest din Timişoara anunță obținerea unor noi rezultate excelente, prin ocuparea locului 5 în topul celor 20 universități ierarhizate din România și a locului 94 în topul celor mai bune 450 de universități din Europa și Asia Centrală, urcând o poziție față de anul 2021. În ediția din 2022, UVT se regăsește între cele mai bune 21% de universități listate în QS EECA.

Rectorul UVT, Prof. Univ. Dr. Marilen Gabriel Pirtea: „Pentru comunitatea noastră universitară, dar și pentru partenerii noștri din mediul economic și instituțional, ca și pentru comunitatea timișoreană, în ansamblu, noua clasificare internațională universitară QS University Rankings Emerging Europe & Central Asia reprezintă o frumoasă încununare a rezultatelor cu care încheiem acest an greu, al doilea de pandemie, în care lumea s-a schimbat fundamental, în care aproape totul a migrat spre comunicarea online și spre globalizarea instrumentelor educaționale. Această clasificare internațională arată, în primul rând, că UVT avansează și își consolidează postura de universitate europeană plasată în topul primelor 100 de universități din Europa Emergentă și Asia Centrală, lider regional de educație și cercetare din prima prima grupă valorică a universităților românești internaționalizate.”

uvt

În vederea realizării clasamentului pentru anul 2022 au fost analizate mai mult de 130.000 de răspunsuri ale membrilor comunității academice internaționale cu privire la cele mai bune instituții de învățământ superior în zona de cercetare și mai mult de 75.000 de răspunsuri ale angajatorilor din lume cu privire la cei mai buni absolvenți ai universităților.

Pentru obținerea acestor informații au fost folosite cele 2 studii anuale ale QS: Global Academic Survey şi Global Employer Survey. De asemenea, au fost evaluate rezultatele obținute de instituții prin activitatea de cercetare științifică (perioada 2015-2019 pentru publicații şi perioada 2015-2020 pentru citări), utilizându-se date bibliometrice din Scopus.

Indicatorii de performanță utilizați în această clasificare sunt:

reputaţie academică – 30%,
reputaţie angajatori – 20%,
raport studenţi/facultate – 10%,
raport lucrări/facultate – 10%,
impact web – 5%,
cadre didactice cu doctorat – 5%,
raport citări/lucrări – 5%,
cadre didactice din străinătate – 2.5%,
studenţi din străinătate – 2.5%,
rețeaua internațională de cercetare – 10%.

Alături de Universitatea de Vest din Timișoara sunt prezente în această clasificare regională, dedicată ţărilor în curs de dezvoltare din Europa şi Asia Centrală şi universități din Consorţiul Universitaria: Universitatea din București, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași şi Academia de Studii Economice din București.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/