Universitatea de Vest din Timișoara promovează România în Dubai

UVT,Dubai

UVT participă în această perioadă la standul de promovare al României, organizat de Ministerul Afacerilor Externe, în cadrul EXPO 2020 Dubai. Instituția este reprezentată de un grup de studenți ai Facultății de Muzică și Teatru.

În delegația oficiala a României au fost selectați trei studenți care vor susține o serie concerte, ocazie numai bună de a promova Timișoara, Capitală Culturală Europeană în anul 2023. Tema expoziției este „Connecting Minds, Creating the Future” și promovează colaborarea între organizații, sectoare de activitate și diverse locuri geografice astfel încât să existe o adresabilitate mai bună față de nevoile unei lumi în continuă schimbare.

expo 2020 dubai

„Inspirat din echilibrul regăsit în ecosistemele naturale, New Natureconceptul României la EXPO 2020 Dubai își propune să prezinte ansamblul interrelațiilor dintre mediu, resurse, oameni și comunități, care interconectate pot asigura o structură echilibrată, o dinamică ideală, o bună funcționare și noi oportunități pentru o dezvoltare sustenabilă: locală, regională și globală. Întreaga experiență din cadrul pavilionului reprezintă un demers strategic care îi va oferi vizitatorului un ansamblu de oportunități de conectare, prin instrumente digitale și aplicații mobile, la moștenirea culturală și naturală a României”, transmit reprezentanții UVT.

expresb 1000x100

EXPO 2020 Dubai se desfășoară în perioada 1 octombrie 2021 – 31 martie 2022, cu participarea a 25 de milioane de vizitatori și a peste 190 de participanți oficiali. Din grupul de studenți ai UVT fac parte: Dora Lăpuște, Iulia Bahnaru Eunice și Katalin Lázár.

Universitatea de Vest din Timișoara a realizat și un material video de prezentare a orașului de pe Bega, care scoate în evidență dimensiunea culturală a Timișoarei și care poate fi accesat AICI.

1000 x 200 gif