Senatorul Trifan, despre alianța USR-PNL în Timiș: „Un tango este în doi. Trebuie să vrea și PNL”

trifan

Alianța dintre USRPLUS și PNL în Timișoara și județul Timiș este una deteriorată, iar asta nu de acum, ci de câteva luni bune, este de părere senatorul USRPLUS Raoul Trifan. Parlamentarul îl acuză pe Alin Nica, președintele PNL Timiș și al CJT, că se comportă precum un „șef pe tarla”, iar despre liberalii din CL Timișoara spune că pun bețe în roată proiectelor administrației Fritz. 

„Imediat după alegerile locale exista un protocol care urma să fie semnat de ambele părți. Din păcate, în ultimul moment, domnul Nica a decis să modifice un aliniat din acel protocol și a anunțat că fără acel aliniat, PNL va semna. Noi nu am fost de acord cu acea modificare, prin urmare nu s-a mai semnat nimic. Dar, imediat după alegerile parlamentare am intrat într-o logică de funcționare relativ normală. Din păcate, lucrurile s-au deteriorat în timp.”, a declarat senatorul USRPLUS de Timiș, Raoul Trifan.

Dacă la consiliul județean lucrurile par să funcționeze cât de cât, în CL Timișoara lucrurile stau altfel, mai spune senatorul USRPLUS.

„Chiar și la consiliul județean mi se pare că domnul Nica se comportă ca un șef pe tarla, dă ordine iar restul trebuie să execute, altfel ies certuri. La Timișoara, colegii din PNL se comportă ca și cum ar fi parte din opoziție, sabotează absolut toate inițiativele USRPLUS, pun bețe în roate, se aliază cu PSD în ședințele de consiliu local și, din păcate, asta este logica în care se funcționează de multe luni de zile. Eu chiar mi-aș dori să putem să facem o alianță pe bune cu colegii noștri din PNL, să funcționăm împreună pentru binele timișorenilor și pentru binele timișenilor. Nu știu dacă, colegii din  PNL împreună cu Alin Nica vor reveni la niște sentimente mai bune vizavi de noi. Eu îi asigur de toată colaborarea și loialitatea pe care o presupune un astfel de parteneriat, dar, știți cum e, un tango este în doi, trebuie să vrea și ei.”, a explicat parlamentarul.

CITEȘTE ȘI: Nica acuză soldații lui Fritz de rea-credință. Protocolul între PNL și USRPLUS în Timiș, la nivel de înțelegere verbală