Universitatea de Vest din Timișoara a fost distinsă de Casa Regală a României!

Din acest an, Universitatea de Vest din Timișoara a intrat în lista selectă de instituții și personalități decorate de Casa Regală a României. Majestatea Sa Margareta, Custodele Casei Regale, a oferit distincția Crucea Casei Regale a României și instituției de învățământ superior timișorean.

Distincția a fost oferită în cadrul unei ceremonii organizate la Palatul Elisabeta și se acordă anual, pentru a marca ziua de naștere a Regelui Mihai, de la data de 25 octombrie. Acordarea înaltei distincții a venit oricum și la un moment aniversar, în anul în care Universitatea de Vest din Timișoara aniversează 75 de ani de la înființare, prin decretul regal al Regelui Mihai, în 1944. La ceremonie au participat Altețele Lor Regale Principele Radu, Principesa Sofia și Principesa Maria, reprezentanți ai Instituției Președintelui României, Senatului României, Ministerului Apărării Naționale, șefii misiunilor diplomatice ale Elveției și Austriei, personalități din societatea civilă.

Universitatea de Vest din Timișoara tinde permanent către țelul său esențial, de instituție de prim plan a învățământului superior din România, iar rezultatele noastre vorbesc de la sine, prin permanenta prioritizare a calității în educație și cercetare, dar și prin rolul social pe care ni-l asumăm. Pentru că dorim să reprezentăm chiar un pol al excelenței în privința implicării în viața comunității, încrederea cu care ne-au învestit astăzi Altețele Lor Regale, prin distincția ce ne-au oferit-o, Crucea Casei Regale a României, reprezintă un semn absolut special de reconfirmare a obiectivelor ambițioase, asumate permanent de UVT. Întreaga comunitate academică din UVT este onorată să primească această distincție de rang înalt”, spune rectorul Marilen Pirtea.

Cuib de vise 1000x100

La ceremonia de sâmbătă au mai fost oferite distincții și altor instituții prestigioase din domeniul învățământului universitar și preuniversitar, dar și unor personalități ale vieții publice românești, care prin evoluțiile și meritele lor formează coloane esențiale ale evoluției de prestigiu în viața publică a României.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/